Chrome OS işletim sistemi üzerinde çalışan Lenovo IdeaPad Duet 3 Chromebook, Mobil Dünya Kongresi’nde tanıtıldı. İşte cihazın özellikleri!

Lenovo, Mobil Dünya Kongresi (MWC) etkinliğinde en yeni taşınabilir modellerini sergiledi. ARM işlemcili ve fansız Lenovo ThinkPad X13s, tek şarjla 28 saatlik pil ömrüyle dikkat çekiyor. Google Chrome masaüstü işletim sistemini çalıştıran Lenovo IdeaPad Duet 3 de MWC’de görücüye çıktı.

Lenovo ThinkPad X13s Fansız ve ARM işlemci ile geldi

IdeaPad Duet 3, Aralık ayında piyasaya sürülen IdeaPad Duet 5 Chromebook’un daha üst donanım özelliklerine sahip olan sürümüdür. Duet 5’teki OLED paneli, Duet 3’teki LCD ekranla değiştirildi. Ayrıca Duet 5’in kutusunda dört hoparlör bulunurken, MWC’de tanıtılan model tüketicilere stereo hoparlörler sunuyor.

Lenovo IdeaPad Duet 3 özellikleri

Qualcomm tarafından giriş seviyesi dizüstü bilgisayarlar için geliştirilen Snapdragon 7c Gen2 yonga setini temel alan Lenovo IdeaPad Duet 3 Chromebook, 5:3 en boy oranına ve 2K çözünürlüğe sahip 11 inç LCD ekrana sahip.

Lenovo tabletlerinde görmeye alıştığımız iki tonlu boya, IdeaPad Duet 3’ün arka tarafında da yer alıyor. Gri ve mavi çeşitlerinin bulunduğu bildirilen Chromebook’lar, bazı ülkelerde stiller ile satışa sunulacak. Diğer ülkelerde kalemi ayrıca satın almanız gerekecektir.

4GB ve 8GB LPDDR4X RAM seçenekleriyle Lenovo IdeaPad Duet 3, 64GB/128GB/256GB eMMC depolama teknolojisine sahip. Chromebook olduğu için cihazınızı Chrome OS ile, tercihen bir klavye ve fare bağlıyken kullanabilirsiniz. Ayrıca cihazın 7.90 mm kalınlığa sahip olduğunu da eklemek de fayda var.

IdeaPad Duet 3 özellikleri

İşlemciQualcomm Snapdragon 7c Gen 2
İşletim SistemiChrome OS
Ekran11 inç 2K LCD, 5:3 en-boy oranı, kalem desteği
Depolama64/128/256 GB eMMC dahili hafıza
Bellek4/8 GB LPDDR4X RAM
Hoparlörİki adet stereo hoparlör
BataryaTek şarjla 12 saate kadar kullanım süresi
BağlantıWi-Fi 5, 802.11ac, Bluetooth 5.0
Giriş / çıkış2 adet USB 3.0 Gen 1 Type-C

IdeaPad Duet 3 fiyatı

Mayıs ayında Avrupa, Orta Doğu ve Afrika (EMEA) ülkelerinde satışa çıkacak Lenovo IdeaPad Duet 3 için belirlenen satış fiyatı 349 Euro. Cihazın Türkiye’de satışa çıkıp çıkmayacağı ise bilinmiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir