Lenovo ThinkPad serisinin yeni üyesi ARM tabanlı Lenovo ThinkPad X13s oldu. Fansız tasarımı ile dikkat çeken ve mobil iş dünyasına hitap eden yeni model, MWC 2022’de tanıtıldı.

Lenovo ThinkPad X13s özellikleri neler? 

Lenovo ThinkPad X13s’te Snapdragon 8cx Gen 3’ün kullanacağı belirtildi. İşlemci bugüne kadar ticari bir modelde yer almazken Lenovo’nun yeni bilgisayar modeli ile birlikte ilk kez sektöre giriş yaptı. Tek bir şarj ile 28 saate kadar kullanımı destekleyen Lenovo ThinkPad X13s, böylece mobil çalışanlar için yepyeni bir seçenek sunuyor.

13.3 inç ekranı ile pratik bir kullanıma sahip olan X13s’te ekran parlaklığı ise 400 nit. Özel bir ENERJİ verimliliği ve optimizasyonuna sahip olan cihaz, böylece çok uzun süreli kullanımların da üstesinden gelebiliyor. Cihazda harici olarak 2 adet 4K ekran desteğinin sunulması ve 120 Hz ekran yenileme hızının desteklenmesi ise beklentilerin oldukça yükselmesini sağlıyor. 

Fansız tasarımı dikkat çekiyor

Cihazın tanıtımında en çok dikkat çeken detaylardan bir tanesi fan kullanılmaması. 1,3 kilogram ağırlığındaki cihazda, Macbook Air modellerinden de alışkın olduğumuz fansız bir sistem tercih edilmiş. Cihazda kişiselleştirme yapabilmek mümkün.

32 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar depolama seçeneklerinin tercih edilebileceği modeldeki diğer özellikler arasında ise 2 adet USB-C Gen 2, WiFi 6E ve 5G yer alıyor. 1100 dolardan başlayan fiyatlar ile satılacak olan cihazın satışa çıkacağı tarih ise Mayıs 2021 olarak belirtildi. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir