Strategy Analytics tarafından 5G destekli telefon satışlarına yönelik yeni bir piyasa araştırması yapıldı. Araştırmada, Apple 5G pazarında küresel pazar lideri olarak ön plana çıktı.

Cupertino merkezli teknoloji devi, farklı bir alanda daha rakiplerini geride bırakmayı başardı. iPhone 13 serinini tanıtılması ile birlikte 5G destekli modellerine bir yenisi ekleyen Apple, bu sayede bu klasmanda hızlı bir şekilde rakamlarını arttırmayı başardı. Bu nedenle iPhone 13 desteği ile birlikte Strategy Analytics araştırmasında Apple’ın yer alması sürpriz bir etki yaratmadı. Ancak araştırma sektördeki son durumu ortaya net bir şekilde çıkardığından dolayı dikkat çekmeyi de başardı.

Strategy Analytics 5G raporunda dikkat çeken detaylar neler?

2021 yılının 3. çeyreğinde tüm küresel 5G akıllı telefon gönderilerinin %25’ini Apple tek başına üstlendi. Diğer tüm üreticiler ise %75 oranındaki pastadan pay aldı. 2020 yılının 3. çeyreğinde daha iyi bir performans sergileyen Xiaomi, 2021 yılında ise bu başarısını sürdüremedi. Apple’ın liste başı olduğu sektörde ikinci sırada Samsung yer alıyor. Ağustos ayında piyasaya sürülen popüler Galaxy Z Flip3 ve Fold3 ve 5G destekli A serisi akıllı telefonlar sayesinde Samsung diğer markalar ile farkını açmayı başardı.  Apple, Xiaomi, Samsung, Oppo, Vivo, Honor, Realme hatırı sayılır bir pay almayı başarırken en büyük yükselişi yapan markalardan birisi olarak Honor dikkat çekti. Şirketin bu alandaki büyümesi %194 olarak açıklandı.

5g 2

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir