ABD ambargosu nedeni ile zorlu bir süreçten geçmesine rağmen Çin’de 5G destekli telefon pazarında Huawei hala zirvede yer alıyor.

Huawei, Samsung ve Apple ile sektörde yarışır bir durumdayken ABD ile yaşanan sorunlar nedeniyle ciddi bir güç kaybı yaşadı. Maddi ve manevi olarak etkilenen şirket, tüm zorlu süreçlere rağmen kendi işletim sistemleri ile desteklediği modellerini bir bir piyasaya sunmaya başardı.

Çin’de yapılan son araştırmalar sonrasında 5G akıllı telefon sektöründe yaşanan rekabette Huawei’nin zirveyi alması dikkat çekti. Global pazarda eski günlere yeniden dönüşüm planlarını yapan Huawei, Çin’de işleri yoluna koymaya çalışıyor.

Conterpoint Research’ten dikkat çeken rapor!

Conterpoint Research tarafından yapılan yeni pazar araştırmasında, ülkedeki 5G modellerine yönelik marka bazında yeni bir inceleme yapıldı. 3. çeyrekte sevkiyat konusunda yüzde 77 oranında bir düşüş yaşayan Huawei, pazarda ancak yüzde 8’lik pay almıştı. Genel pazarda böylesine düşüş yaşamış olmasına rağmen 5G destekli telefon pazarında Huawei’nin pazarda hala lider olduğu görüldü.

5G telefon satışlarında pazarın %37’sini elde etmeyi başaran Huawei üstelik en yakın takipçisi olan Vivo’ya karşı da yüzde 16.1’lik oranını farkla geçmiş durumda. Listenin 3. sırasında ise yüzde 14.6’lık pazar payı ile Oppo yer aldı. Ülke genelindeki son durum ise şöyle; 

5G pazarı
5G pazarında son durum

Ülkede özellikle satışları ile ciddi bir ilerleme kaydeden Apple, 5G pazarı söz konusu olduğunda yüzde 12 5’lik payı ile ancak listenin 4. sırasında yer alabildi. 

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir