Tabletlerde en sık yaşanan sorunlardan birisi kendi kendine kapanan tablettir. Kendi kendine kapanan tablet nasıl düzeltilir konusunda önerilere dikkat ederek, tabletinizdeki sorunu giderebilirsiniz.

Bir tablet kullanımı sırasında çeşitli sorular yaratabilir. Kullanım sırasında sürekli kendi kendine kapanması ya da açılışta logo ekranında takılı kalması tablet kullanıcılarının çözüm bulması gereken bir soruna neden olur. Bu konuda çeşitli öneriler ile teknik destek almadan tabletinizdeki mevcut problemi giderebilirsiniz.

Grafik tablet nedir?

Tabletlerde kendi kendine kapanma sorununun nedenleri nedir?

Kendi kendine kapanan tablette bu problemin ana kaynağı genellikle yazılımsal sorunlardır. Tablete zararlı yazılımların yüklenmesi, işletim sistemindeki ana dosyaların bozulması ya da yeni güncelleme gibi yenilikler sonrasında yaşanan sorunlar kendi kendine kapanan tablet sorununa yol açabilir. Genel olarak bu probleme yol açan sorunlar şöyle;

  • Tablette yüklenen uygulamaların sisteme müdahale etmesi
  • Tablette depolama alanının tükenmesi nedeniyle sistemin çalışamaması
  • Yazılımsal olarak işletim sistemi dosyalarının zarar görmesi
  • Virüs ve benzeri zararlı yazılımların olması
  • Boot açılış dosyaları ve ayarlarının bozulması
  • Şarj ve batarya soruları
  • Butonların takılı kalması

Kendi kendine kapanan tablet nasıl düzeltilir, neler yapılabilir?

Kendi kendine kapanma sorununa neden olan etkenler fazla olduğundan dolayı bu soruna tek bir çözüm bulunmamaktadır. Kişiler mevcut çözüm önerilerini değerlendirmelidir. Bu doğrultuda ise yapılabilecekler şöyledir;

İlk olarak denenebilecek ve kesin çözüm sunabilecek öneri formattır. Şarj gibi soruların yaşanmaması adına öncelikle tablet şarja takılmalı ve ardından tablet formatı başlatılmalıdır. Format işlemlerinde genellikle ses yükseltme butonu ile güç butonuna eşzamanlı olarak basılır. Bu tuş kombinasyonu tablet modellerine göre farklılık içereceğinden dolayı tablet modelinize göre format tuşlarının neler olduğunu öğrenmelisiniz. Format ekranına ulaşıldığında rest ve “Wipe data factory” adlı seçenek ile tablet formatı başlatılmalıdır. Herhangi bir sorun yaşanmadığında tablet sıfırdan başlatılacak ve yeni ayar ekranları gösterilecektir.

Bunun dışında tablet batarya ve şarj cihazının kontrol edilmesi buna bağlı sorunları önler.

Güncelleme ya da yeni yüklenen bir oyun sonrasında mevcut sorun yaşanmaya başlandıysa ilgili uygulamanın ya da güncellemenin silinmesi gerekir.

Bu öneriler, çözüm olmazsa tablet için profesyonel bir destek alınmalıdır.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir