Akıllı telefon ve tablet sahibi olan erkekler ile kadınların vazgeçilmez bir parçası haline gelen mobil uygulamalardan, kadınların en çok kullandıkları uygulamaları merak ediyorsanız bu haberimizi mutlaka okumalısınız.

Mobil cihazlar için geliştirilmiş olan pek çok uygulama hem erkekler hem de kadınlar için hayatın vazgeçilmez bir parçası haline gelmiş durumda. Daha önceden ‘Mobil 2013 Raporu (infografik)‘ başlığı ile yayınladığımız raporda da görebileceğiniz üzere mobil teknolojileri kullanan erkeklerin yanı sıra kadınların kullanım oranları da hiç azımsanamayacak kadar çok olduğu açık bir şekilde görülmektedir.

Teknolojiyi seven ve özel günlerinden giyimlerine kadar kadınların en çok kullandıkları mobil uygulamaları aşağıda inceleyebilirsiniz.

Period Tracker (Android / iOS / Windows Phone)

period tracker

Kadınların regl dönemlerini takip edebilmeleri ve bu dönemlerde karşılaştıkları durumları not alabilmeleri için geliştirilmiş olan bu uygulamayı ücretsiz olarak mobil cihazlarda kullanılabilmekle beraber, uygulamada bulunan basit takvim sayesinde regl dönemi başlangıç ve bitiş zamanları da kolaylıkla tespit edilebiliyor.

Kaave Falı (Android / iOS)

kaave fali

Fala inanma, falsız da kalma‘ sözüne kulak veren geliştirici tarafından ücretsiz olarak yayınlanan bu uygulama, çevresinde fal baktıracak bir kişiyi bulamayan kadınlar için adeta biçilmiş kaftan. Uygulama ile fal baktırmak için tek yapmanız gereken ise içtiğiniz kahvenin fincan fotoğrafını çekerek uygulama üzerinden uzmanlara göndermek.

Shoppala (Android / iOS / Windows Phone)

shoppala

Gardrop’u dolu olupta her daim ‘giyecek bir şeyim yok‘ diye şikayet eden kadınların oldukça çok sevecekleri bu uygulama sayesinde giyimden kozmetiğe, ayakkabıdan çantalara kadar yüzlerce kategori altındaki ünlü markaların ürünlerine ulaşılabileceği gibi aynı zamanda evden bir yere ayrılmadan beğendikleri ürünleri de satın alabilecekler.

Enfes Yemekler (iOS)

enfes yemekler

Özellikle evli olup da akşama ”kocama ne yemekler pişirsem de onu memnun etsem?” düşüncesine kapılan kadınların imdadına yetişen bu uygulama sayesinde Türk ve Dünya mutfağından binlerce yemek tarifine ulaşarak, enfes yemekler hazırlanabiliyor.

SnapGuide (iOS)

snapguide

Hani derler ya ”Erkek gibi kadın” diye. İşte bu deyişi kendisine yakıştıran ve hamaratlık derecesinde montajdan elektriğe kadar elinden her iş gelen kadınlar için yayınlanmış olan uygulama ile en iyi olduğunuz işler ile ilgili rehber hazırlayarak, bu rehberi diğer kullanıcılarla da paylaşabiliyor ya da diğer kullanıcıların hazırladıkları rehberlere göz atabiliyorsunuz. Bu sayede de evinizde veya iş yerinizde yapamadığınız iş kalmıyor.

Noom Weight Loss Coach (Android / iOS)

noom weight

Aman allah’ım Yaz geliyor, ben bu bikiniye nasıl sığacağım?” diye kara kara düşünen kadınlarında unutulmadığı mobil dünyadaki bu uygulamada bulunan kolay egzersiz ve diyet programlarından faydalanarak fazla kilolardan kurtulabilir ve yaz tatilinde gittiğiniz kumsaldaki diğer kadınları vücudunuza hayran bırakabilirsiniz.

Rüya Tabirleri (Android / iOS / Windows Phone)

ruya tabirleri

Sabah uyanıldığında ‘Hayırdır inşaallah‘ diyerek gördüğü rüyayı suya ya da yanındaki bir başka kişiye anlatan kullanıcılar, bu uygulama sayesinde gördükleri rüyaların anlamlarını öğrenebilecekler.

WhatsApp (Android / iOS / Windows Phone)

whatsapp

Sevgilisine ya da eşine ”seni seviyorum” demek için 0.75 Tl’lik SMS ücretini GSM operatörlerine kaptırmamak için direnen kullanıcıların en çok tercih ettiği ve milyonlarca kullanıcısı bulunan mesajlaşma uygulaması sayesinde bedavaya erkek arkadaşınıza ya da kız arkadaşınıza mesaj gönderebilirsiniz.

Instagram (Android / iOS / Windows Phone)

instagram

Arkadaşlarını çekildikleri fotoğraflar ile kıskandırmak isteyen kadınların en çok tercih ettikleri bu uygulama, mobil dünyanın en çok kullanılan fotoğraf paylaşım uygulaması olmasının yanı sıra kaçamak yaparak hata ile fotoğraf paylaşan erkeklerinde başını yakacak türden bir sosyal paylaşım aracı olması ile de dikkat çekiyor.

Kadınların en çok kullandıkları mobil uygulamalar‘ başlığı ile sunduğumuz bu haberimizde bize kaynak olan listelist.com ve konuk yazarı Pınar Sardar‘a teşekkür eder, uygulamaları mobil cihazınıza indirmek için aşağıdaki bağlantıları kullanabileceğinizi belirtmek isteriz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir