Mobil 2013 Raporu (infografik) - Haberler - indir.com

Mobil 2013 Raporu (infografik)

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 26 ''   Yayınlanma Zamanı : 2019-02-06 17:06:35
Editör : Zafer YILMAZKARA
Kategori : Donanım

indir.com olarak mobilde yaşanan büyüme ile ilgili hazırladığımız Android, iOS ve Windows Phone pazarındaki karşılaştırmaları ele aldığımız infografiği haberimizde bulabilirsiniz.

Hazırladığımız infografikte sitemizdeki bilgiler ile birlikte mobil cihazlarda kullanılan işletim sistemlerinin oranlarını ve kadınların akıllı cihaz kullanım oranlarına kadar dikkat çeken tüm rakamları bulabilirsiniz.

Kısaca verileri özetleyecek olursak; Google'ın Android sistemi mobil pazarda hakim bir yere sahip olarak yüzde 53 oranında bir pazar payına sahip olmasının yanı sıra 700 bin uygulamanın yayınlandığı ve rakibi olan iOS uygulama pazarında da 600 bin uygulamanın yer aldığını görebilirsiniz. Ayrıca yazılımcı tercihlerine de yer verdiğimiz infografikte ilk sırayı yüzde 37'yle Android alırken yüzde 25'le iOS almaktadır.

Kadın ve erkekler arasındaki mobil işletim sistemi kullanım yüzdelerine baktığımızda ise erkekler yüzde 60'tan daha fazla bir kullanıma sahipler. Ayrıca kullanıcıların mobil cihazlarını daha çok oyun oynamak, hava durumuna bakmak ve yer bulma amacı ile kullandıklarından yola çıkarak, mobil oyun pazarının 2014'te 11 milyar dolara çıkacağını tahmin ediyoruz.

Sitemize ait olan verileri de görebileceğiniz ''Mobil 2013 Raporu''nu aşağıda inceleyebilirsiniz.





PAYLAŞ