Yarı iletken endüstrisinin önemini kabul eden Japon hükümeti, yerel çip üreticilerini desteklemek için bir program başlattı.

Çip krizi daha yeni başlıyor

Temmuz ayında Kioxia ve Western Digital için 680 milyon doların piyasaya sürüleceği açıklandı. Japonya şimdi Micron’un Hiroşima projesini desteklemek için 46.5 milyar yen (320$) sağlayacak.

Bellek üreticilerinden Micron’a verilen bu destek sayesinde “profesyonel” çip Hiroşima yakınlarındaki bir fabrikada üretilecek. Bloomberg, Micron’un Japonya Ekonomi, Ticaret ve Sanayi Bakanlığı’ndan fon alacağını bildirdi. Bu ödül için gereksinimler şu anda bilinmiyor.

Japonya’dan Micron’a destek

Micron, DRAM ürünlerinin çoğunu Japonya, Hiroşima yakınlarındaki fabrikasında üretmektedir. Şirketin ülkede önemli Ar-Ge çalışmaları yaptığı da biliniyor. Micron ve diğer bellek üreticileri, yeni üretim teknolojilerini benimsemek ve kapasiteyi artırmak için sürekli olarak yeni bileşenler edinmelidir. Bugünlerde yarı iletken endüstrisinde bütçeler çok yüksek. Micron gibi çip üreticileri, hükümetten destek ve teşvik almayı umuyor.

320 milyon dolar kesinlikle çok büyük bir para ama hafıza üreticisinin koleksiyona ne kadar yatırım yapacağını henüz bilmiyoruz. Japon hükümetinin bu desteği, 1ß DRAM teknolojisindeki kapasiteyi artırmak veya 2024’te yeni EUV (aşırı ultraviyole litografi) ekipmanı satın almak için kullanılabilir.

Micron’a verilecek bu desteğin yarı iletken üretiminde şirketin yatırımları için büyük bir fayda sağlayacağı düşünülüyor. Micron eğer yatırımlarını doğru yaparsa pazarda önemli bir güç elde edebilir. Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir