Yapay zeka, günümüzde iş gücü yönetimi gibi birçok alanda olduğu gibi insan kaynakları süreçlerinde de giderek daha yaygın bir şekilde kullanılmaktadır. MediaMarkt da bu trende uyum sağlayarak işe alım süreçlerinde yapay zekayı devreye sokmaya hazırlanıyor.

Türkiye’deki iş başvurularını AI’M Hiring adını verdiği yapay zeka platformu üzerinden gerçekleştirecek olan MediaMarkt, adayların ön mülakatlarını yapay zeka destekli bir şekilde gerçekleştirmesine imkan tanıyacak. Bu adım, adaylar ve işverenler için zaman tasarrufunun yanı sıra iş süreçlerinde daha fazla verimlilik sağlamayı amaçlıyor.

Yapay zeka kullanımıyla birlikte, MediaMarkt işe alım sürecinde daha objektif ve etkili değerlendirmeler yapmayı hedefliyor. Adayların yetenekleri ve uyumları daha iyi analiz edilerek, işe alım kararlarının daha bilinçli bir şekilde verilmesi amaçlanıyor. Bu da şirketin insan kaynakları yönetimindeki kalitesini artırmanın yanı sıra aday deneyimini de iyileştirecek önemli bir adım olacaktır.

Süreç daha hızlı ve daha objektif olacak
Süreç daha hızlı ve daha objektif olacak

Süreç daha hızlı ve daha objektif olacak

Açık pozisyonlara uygun nitelikteki adaylar, e-posta yoluyla AI’M Hiring adlı yapay zekâ destekli işe alım programına davet ediliyor. Daveti kabul eden adaylar, sistemde kaydolarak giriş yaptıktan sonra AI’M Hiring’in bilgilendirme videosunu izliyorlar. Videonun ardından, adayların ön mülakat süreci başlatılıyor ve MediaMarkt ile ilgili Türkçe ve İngilizce yetkinlikleri kapsayan sorular yöneltiliyor.

Adaylar, bu sorulara verdikleri yanıtlar doğrultusunda, yapay zekâ tarafından gerçekleştirilen “ısı haritası analizi” ile değerlendiriliyorlar. Bu analiz, işe alım uzmanlarına, işe alıma yönelik kısa bir liste sunarak, ilk 5 sıradaki adayların ikinci aşamaya geçmesini ve işe alım yöneticisiyle görüşmesini sağlıyor.

Bu yöntem, açık pozisyona uygun adayların ön eleme sürecinin titizlikle ele alınmasını sağlarken, aynı zamanda kısa sürede daha fazla adaya ulaşılmasını hedefliyor. Bu sayede, işe alım sürecinin verimliliği artırılıyor ve uygun adayların daha etkin bir şekilde tespit edilmesi sağlanıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir