Akıllı telefon pazarındaki faaliyetlerine hız kesmeden devam eden iQOO’ın Z6 Lite 5G özellikleri ortaya çıktı.

Qualcomm, bugün giriş ve orta seviyesi işlemcilerini tanıttı. Şirketin giriş seviyesi işlemcisi Snapdragon 4 Gen 1 ile tanıtılacak iQOO Z6 Lite 5G modelinin özellikleri ortaya çıktı.

Vivo, Oppo, Realme ve OnePlus gibi markalarında sahibi olan BBK Electronics’in alt markalarından biri olan iQOO, son dönemlerde piyasaya sürdüğü oyuncu telefonlarıyla dikkatleri üzerine çekmeyi başardı. Bütçe dostu telefonlar da tanıtmaya devam eden şirket çok yakında uygun fiyatlı telefonlar segmentine bir yenisini daha ekleyecek.

iQOO 9T’nin teknik özellikleri ortaya çıktı

iQOO Z6 Lite 5G özellikleri sızdırıldı

Gücünü Snapdragon 4 Gen 1 işlemciden modelinden alacağı aktarılan iQOO Z6 Lite 5G modelinin uygun fiyatla piyasaya sürülmesi bekleniyor. Qualcomm tarafından üretilen işlemci 2 adet Cortex-A78 ve 6 adet Cortex-A55 çekirdeğe ev sahipliği yaparken grafik biriminde Adreno arabirimini kullanıyor.

Henüz dün tanıtılan Snapdragon 4 Gen 1, 120Hz ekran tazeleme hızını destekliyor. Bu nedenle iQOO’nun da yeni telefon modelinde 120 Hz ya da en düşük 90 Hz ekran yenileme hızı sunacağı tahmin ediliyor. Fakat cihaz bütçe dostu olduğundan OLED panel yerine LCD panelle karşılaşmamız oldukça muhtemel.

Bunun yanı sıra gelen sıntılara göre cihaz 6 GB RAM, 2 GB sanal RAM ve 128 GB dahili depolama alanını destekleyen tek bir versiyona sahip olacak. Arka panelinde üçlü kamera kurulumuna ev sahipliği yapacağı aktarılan yeni akıllı telefonun ana kamerasının 50 MP çözünürlüğe sahip olacağı söyleniyor. Pil konusunda segmentine göre güçlü olacak cihazın 5.000 mAh bataryayla geleceği tahmin edilse de cihazın hızlı şarj teknolojisini destekleyip desteklemeyeceği hakkında henüz bir bilgi yok.

Kutusundan Android 12 ile çıkacak iQOO Z6 Lite 5G Funtouch OS 12 arayüzü ile çalışacak. Henüz renk seçenekleri bilinmeyen modelin 187 dolar fiyat etkiletiyle alıcıların karşısına çıkacağı aktarılıyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir