iQOO amiral gemisi özellikleri üzerine kurulan yeni serisini tanıtmak için hazırlıklara başlamışken seride yer alacak telefonların detaylarından da söz etti. iQOO 9 ve iQOO 9 Pro”nun içinde bulunduğu bu seride 50MP Samsung GN5 olacak. 

iQOO 9 ve iQOO 9 Pro amiral gemisi nitelikli cep telefonların 6 Ocak’ta kullanıcıların beğenisine sunulması beklenirken iQOO, son raporlardan elde edilen bilgilere göre iQOO 9 serisinin 50 MP Samsung GN5 birinci lens ile güçlendirileceği iddiaları doğrulandı. Şirket, iQOO 9 serisinin dünyada 50 MP GN5 lense sahip olan ilk cep telefonlarından oluşan serisi olacak. 

6

iQOO 9 serisi nelerle geliyor?

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan raporlara göre iQOO 9 Pro, QHD+ çözünürlük ve 120H yenileme hızına sahiptir. Bunun yanı sıra 6.78 inç büyüklüğünde AMOLED ekran üzerine kurulu olup kullanıcılara kaliteli bir kullanım sunuluyor. Söz konusu bu akıllı cihazda, 50 MP Samsung GN5 birincil lens, 150 derecelik  50 MP Samsung JN1 ultra geniş lens ve OIS destekli 2.5x optik yakınlaştırmalı 16 MP telefoto sensör gibi başarılı görülen özellikler de yer alıyor. Cihazda aynı zamanda ultrasonik bir ekran içi parmak izi sensör de yer alacak.

Elon Musk’tan uzaya insan gönderme hakkında açıklamalar

iQOO 9, 6.78 inç büyüklüğünde FHD+ AMOLED ekran üzerine kurulu olurken bu ekran aynı zamanda 120Hz yenileme hızına sahip olacak. iQOO 9’un 50 MP Samsung GN5 birincil lensi ise 120 derecelik 13 MP ultra geniş lens ve 12 MP Sony IMX663 telefoto sensör ile beraber sunuluyor.

iQOO 9 serisi, 12 GB’a kadar LPDDR5 RAM ile güçlendirilmiş Snapdragon 8 Gen 1 yonga setine sahip olacak. Bunun yanı sıra Android 12’yi çalıştırma özelliğine sahip olacak. Seride bulunan bu cihazlar, 120W hızlı şarj destekli 4700mAH batarya ile sunulacak ve aynı zamanda Pro versiyon 50W kablosuz şarj özelliğine sahip olacak.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir