Apple’ı iflastan kurtaran ve bir döneme damgasını vuran iPod, 20 yaşına girdi.

Bu yirmi yıllık iPod macerasını sizin için özetledik. Apple bugün dünyanın en büyük teknoloji şirketi olmasına rağmen, 20 yıl önce şirketin durumu pek iç açıcı değildi. 2000’li yıllar öncesinde batmanın sinyallerini veren teknoloji devi, Steve Jobs’un şirkete dönüşü ile yeni bir döneme girdi. Bu yeni çağın ilk önemli adımı 23 Ekim 2001’de tanıtılan ilk iPod oldu. Yani bir çağın simgesi olan iPod bugün 20 yaşına girdi.

iPod ile başlayan 20 yıllık Apple macerası Steve Jobs, Tony Fadell, Jony Iv tarafından geliştirilen Apple iPod, MP3 çalar pazarını sarstı. O zamanlar Creative ve Sony gibi şirketler küçük ekranlı MP3 çalarlarla piyasaya hakimdi. Özellikle Sony bu pazarda Walkman’den aldığı itibarı kullanıyordu. Ama Steve Jobs kimsenin beklemediği bir anda iPod’u tanıttı. MP3 çalarlar, iPod’dan önce bile popüler bir müzik dinleme aracı haline gelmişti. Özellikle ağır ve hacimli CD çalarlardan sonra 2000’li yılların başı MP3 çalarların yükselişi oldu. iPod’da tam bu dönemlerde tüketicilerin karşısına çıktı.

Yeni iPod Touch’lar Face ID kullanabilir

Apple’ın bu hamlesi Steve Jobs ve ekibinin Apple’a ilk büyük dokunuşu oldu. Bu hamlenin ardından kısa sürede maddi olarak toparlanan Apple, daha sonra renkli bir iMac ile karşımıza çıkacaktı. Ancak bir anda Apple’ı ilgi odağı haline getiren iPod, iPhone için de ilk adım anlamına geliyordu. Apple’ın 20 yıl önce başlattığı iPod macerası bugün sona eriyor.

Apple, iPod Touch satışıyla bu nostaljiyi yaşatmaya devam ediyor. Şimdilik 7. nesil ile yoluna devam eden Apple, 8. nesil iPod Touch için sürpriz yapma imkanına sahip. Özellikle Apple için önemli bir kilometre taşı olan iPod, belki de son nesilde karşımıza çıkacak. Bildiğiniz gibi iPhone’dan sonra iPod tasarımı da değişti ve dokunmatik panel ile karşımıza çıkmaya başladı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir