Yepyeni iPhone 14 veya iPad’in yanı sıra, Apple kullanıcıları bu tatil sezonunda şirketten çok sayıda reklamla karşılaşabilir!

Kira öder gibi iPhone alma dönemi başlıyor

Apple, geliştiricilere bu yıl içinde App Store aracılığıyla  iPhone’lara ve diğer Apple cihazlarına gelmesi planlanan ek reklam yerleşimleri sunma planını duyurdu.

Pahalı iPhone’unuzda daha fazla reklam

Apple’ın kendi ekosistemi içinde arama ağı reklam hizmetlerini genişletme niyetiyle ilgili daha önce bildirilmesinden sonra gelen bu haber aslında hiç de şaşırtıcı değil. Haberler ve Borsa gibi belirli yerel uygulamalarda bulunan görüntülü reklamların yanı sıra, App Store’un hem arama sekmesinde hem de sonuç sayfalarında gösterilen tek bir birim vardı. Ancak bu durum yakında değişecek gibi görünüyor.

Apple, sunulacak reklam yerleşimlerinin, geliştiricilere uygulamalarını tanıtmaları için fırsatlar sunan arama kategorisi altında olduğunu söylüyor. Bu reklamların Bugün sekmesinde de görünmesi muhtemel. Üstelik Apple, diğer üreticiler gibi gerçekten geniş bir uygulama yaklaşımı benimsemek yerine yalnızca uygulamalarla ilgili içeriği gösterecek 

Yeni reklam birimlerinin iOS 16 ve iPadOS 16 gibi farklı Apple işletim sistemlerinde uygulanması planlanıyor. Apple tarafından geliştiricilere gönderilen e-postalar aracılığıyla bu yerleşimlerin bu tatil sezonunda kullanıma sunulacağı onaylandı.

iPhone veya iPad’de reklamları devre dışı bırakma seçeneği olmayacak

Hatırlarsanız daha öncelerinde Samsung, reklamları Galaxy akıllı telefonlarına entegre ettikten sonra kullanıcılar tarafından tepkiyle karşı karşıya kaldımıştı. Sonrasında şirketler reklam görüntülemek kullanıcıları için isteğe bağlı hale getirmişti. Ancak Apple’ın politikasında cihazların yüksek maliyetine rağmen, iPhone’lar veya iPad’ler için App Store’da reklamları kapatmanın bir seçenek olmadığı görülüyor.

Bu da kullanıcılar için oldukça can sıkıcı bir durum. Hatta bazı kullanıcılar bu haberlere Apple cihazlarının Android cihazlardan farkı kalmayacağı yönünde tepki gösterdi. Peki siz Apple’ın yeni reklam gösterme politikası hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce bu durum şirketin kullanıcı kaybetmesine neden olur mu?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir