Uzun zamandan beri ürünlerin abonelik ile satın alınmasını hedefleyen Apple, fiyatların yükselmesiyle birlikte yeniden gündeme geldi. Gündeme gelen bilgilere göre Apple, kısa süre içerisinde yeni planlarını duyurabilir.

Bloomberg’den Mark Gurman’ın yeni yazısında, Apple tarafından iPhone ve diğer donanımlar için yeni bir abonelik hizmeti üzerinde çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi. Buna göre aylık ücret ödeyecek kullanıcılar, iPhone sahibi olabilecek ve sürekli yenilenecek paket ile aksesuar ve yeni iPhone modellerine de geçiş yapılabilecek. Taksitli iPhone almaktan daha farklı bir sisteme sahip olacak abonelikte, seçilen iPhone modeline özel aylık ödeme miktarı belirlenecek.

iPhone 14 serisinin batarya kapasiteleri ortaya çıktı

Geliştirme aşamasında olan yeni abonelik, Apple’ın daha fazla gelir elde etmesinde yeni bir formül de olabilir. Ayrıca alım gücünün düşük olduğu bölgelerde de aylık daha uygun fiyatlar ile yeni bir iPhone sahibi olmanın önü açılacak.

iPhone aboneliği ne zaman duyurulacak?

Mark Gurman raporlarına göre Apple’ın yeni iPhone abonelik paketi, 2022 sonuna doğru duyurulacak ve 2023 yılı itibariyle geçerli olacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir