2024 sonunda tanıtılacak iPhone 16 serisi için bugün bir kez daha teknik bazı detaylar gündeme geldi.  Son söylentilere göre yeni serinin “Pro” olmayan üyeleri iPhone 16 ve iPhone 16 Plus, 8 GB RAM üzerine kurulacak ve Wi-Fi 6E desteğine sahip olması gündemini koruyor. 6 GB RAM’den  8 GB RAM seviyesine çıkışın güzel olacağı görünüyor. Wi-Fi 6E ise daha hızlı olması ve kararlı bir bağlantı deneyimine işaret etmesi söylentiler arasında yer alıyor.

 Son bilgilere göre 16 Pro ve 16 Pro Max ise Qualcomm tarafından geliştirilen en yeni 5G modemi beraberinde getireceği duyuruldu. 16 ve 16 Plus’a Snapdragon X70 5G modem, 16 Pro ve 16 Pro Max’e ise Snapdragon X75 5G modem koyulması planlanan model de Apple, bu sayede “Pro” modellerde daha hızlı ve verimli bir 5G performansı sunması bekleniyor.

2024 sonunda tanıtılacak iPhone 16 serisi için bugün bir kez daha teknik bazı detaylar gündeme geldi.

İphone 16 İçin Geriye Dönüş Söz Konusu

Bu modelleri çıkartmadan önce ise MacRumors’un prototip sürümler üzerinden bilgisayar ortamında hazırladığı iPhone 16 Pro ve 16 Pro Max görselleri ses getirmişti. Telefon modellerin iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max modellerinden farklı olmayacağı bir kez daha gözler önüne koyulmuştu. iPhone 15 Pro ve 15 Pro Max gibi 6,1-inç ve 6,7-inç değil, daha büyük 6,3-inç ve 6,9-inç 120 Hz OLED ekranlar üzerine kurulacak modeller, geçtiğimiz ay da gündeme geldiği üzere cihazların içeriğnde “Capture Button” adı verilen ekstra bir buton taşıyacakları söyleniyor. Bu sebepten telefonlardaki yüksek hızlı 5G’yi mümkün kılan mmWave anteninin yerinin değiştireceği aktarılıyor.  Bu ekstra düğmenin görevleri arasında Mark Gurman’a göre hızlı video kaydı başlatma da yer almakta.

Bu butonun basınç algılama temelinde tasarlanacağı ve gövdeye hemen hemen sıfır olacağı yani çıkıntı yapmayacağı iddialar arasında yer alıyor. Yine düğmenin video yanında fotoğraf için bir deklanşör görevi görme beklentisi de kullanıcılar tarafından bekleniyor. Bu faydalı gibi görünen yeni butonun sevindirici tarafı sadece Pro’lar değil tüm modellere koyacağını söylenen Apple şirketinin, telefonlar için bu buton haricinde devasa bir fiziksel değişiklik ise planlamadığı açıklandı.

2024 sonunda tanıtılacak iPhone 16 serisi için bugün bir kez daha teknik bazı detaylar gündeme geldi.

Normal iPhone 16 serisi de iPhone 15’lerden farklı görünmeyecek gibi görünüyor. MacRumors’un elde ettiği erken aşamadaki tasarım detaylarına göre tasarımdaki en büyük farkı arka kamera modülünde karşımıza çıkacağı söyleniyor.

iPhone 13, iPhone 14 ve iPhone 15’lerin arkasında çapraz konumlandırılmış çift kamera kullanan Apple markası, iPhone 16 modellerinde iPhone 12’deki gibi üst üste yer alan çift kamera kurulumu kullanmaya başlayabilir. Burada eskiye dönüşün arkasında kullanıcılar için “Spatial Video” çekimini kolaylaştırmanın yer aldığı düşünülüyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir