Apple, 2023 yılının son aylarında herhangi bir değişiklik olmaz ise iPhone 15 serisiyle kullanıcıların karşısına çıkacak. Buradaki iPhone 15 Pro modelleri, periskop özelliğine de sahip olabilir. Bir eylül ayı içerisinde yapılacak Apple etkinliğinde kullanıcıların karşısına çıkan yüzde 99 ihtimalle 6,1 inç OLED ekranlı iPhone 14, 6,7 inç OLED ekranlı 14 Max, 6,1 inç 120 Hz OLED ekranlı 14 Pro ve 6,7 inç 120 Hz OLED ekrana sahip 14 Pro Max modelleri çıkacak. 

Söz konusu bu telefonlarda bir periskop kamera da yer almayacak. Konuyla ilgili olarak elde edilen son bilgilere göre ise bu durum 2023 iPhone modellerinin Pro’ları yani iPhone 15 Pro serisinde farklılık gösterebilir. Söylendiği üzere Apple, gelecekteki yıl çıkacak olan cep telefonlarına periskop temelli telefoto kamera koymak adına gerekli olan tedarikçiyi bulmuş durumdadır. Bu ismin Güney Kore merkezli Jahwa Electronics olacağı elde edilen bilgiler arasında yer alıyor. Jahwa Electronics’in bu periskop kamera odaklı olan parçalar için 155 milyon dolarlık bir yatırım yapacağı ve aynı zamanda da özel üretim hattı kuracağı da elde edilen bilgiler arasındadır. 

4 7

Telefonların içerisinde yer olmadığı için kullanıma sunulan periskop kamera sistemleri, yan şekilde konumlandırılan optikler ve aynı sistemleriyle ince telefonlarda yüksek zoom’u mümkün kılıyor ve Android tarafından uzun bir zamandır aktif olarak da kullanılıyor. Apple, periskop kamera sistemine neden bu kadar geç kaldığı da henüz bilinmiyor. Apple, genel olarak bir teknolojiyi tam olarak rayına oturtmadan geçmek istemiyor fakat periskop kamera sistemi teknolojik olarak hali hazırda oldukça gelişmiş haldedir. Apple’ın bu kadar geç kalmasının arkasında oldukça ileri bir altyapı ihtimali de var ve bu da iPhone 15 Pro serisi özelinde fazlasıyla merak ediliyor. Bu arada ise sürecin 2024 iPhone’larına kalma ihtimali de bulunuyor. 

Luna Foundation, 100 milyon dolarlık Bitcoin aldı

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir