iPhone 14 serisini kullananların büyük bir bölümü iPhone 14 SIM kart desteklenmiyor hatasıyla karşı karşıya kaldı. Apple ise bu durumun donanım kaynaklı olmadığını söyledi.

Apple; iPhone 14, iPhone 14 Plus, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’in bazı modellerinde SIM kart desteklenmiyor hatası alınabileceğini duyurdu. Bu hataya yönelik öneriler sunan ve hatanın nedenlerini aktaran Apple, hatanın donanım kaynaklı olmadığını belirterek bu hataları yaşayan kullanıcıları rahatlattı.

Pixel 7 Pro DxOMark’ta iPhone 14’ü geçti

iPhone 14 SIM kart desteklenmiyor hatası nasıl çözülür?

iPhone 14 SIM kart desteklenmiyor hatası Apple tarafından araştırılan sorunlar arasında eklendi. Bu nedenle hatanın şu anda tam olarak neden kaynaklandığı bilinmiyor. Ancak SIM kart desteklenmiyor hatasının nedeni donanımsal değil, yazılımsal.

Bu arada, soruşturma devam ettiği için Apple, kullanıcıların mesajın kaybolup kaybolmadığını görmek için mesaj göründükten sonra birkaç dakika beklemelerini önerdi. Bu sırada ise cihazların geri yüklenmemesi gerekiyor. Hatayı alanlar ise çözüm için Apple mağazalarına başvurmalı.

Bu, Apple’ın piyasaya sürülmesinden sonraki günlerde ve haftalarda, cihaz etkinleştirme ve kamera sarsıntısıyla ilgili sorunlar da dahil olmak üzere Apple’ın ilk hatası değil. Apple şu anda iOS 16.1’i test ediyor ve resmi sürümün bu ayın sonunda piyasaya sürülmesi bekleniyor. Mevcut hata bu sürüm ile giderilebilir. Bunun dışında SIM kart desteklenmiyor hatası için bir çözüm önerisi bulunmuyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir