Bu Eylül ayında çıkacak iPhone 14 serisiyle Apple, müşteri geri bildirimlerine dayalı olarak değişiklikler yapıyor. İşte detaylar;

Apple, geçen ay yeni iPhone SE’yi tanıttı. Şimdi ise iPhone 14 serisini tanıtmaya hazırlanıyor. Eylül ayında gerçekleşmesi beklenen etkinlik öncesinde yeni modellerin tasarım özellikleri geniş çapta tanıtılmıştı.

Yeni seriye ait cihazların tasarımına ve yeni özelliklerine bakıldığında, tatmin edici ve tatmin edici olmayan bazı yeniliklerin olduğu ne yazık ki ortadaydı. Ancak bu konu hakkında eksiklikleri düzeltmek için uğraşan Apple, üretimde tüketicileri dinlediğini açıkça belirten bir karar aldı.

iPhone 14 serisi mini yerine Max modeli getirecek!

Apple, bu yıl tanıtacağı yeni iPhone 14 serisi ile mini modelini envanterden çıkaracak. iPhone 12 ailesine katılan bu modelin yerini Max adlı yeni bir cihaz alacak. Ancak Mini modeli sevenlerin endişelenmesine gerek yok. Çünkü şirket, önümüzdeki yıl Mart 2023’te düzenlenecek etkinlikte iPhone SE 4’ü tanıtacak. Cihaz, bu yıl içinde çıkarılacak olan mini model kasayı da kullanacak.

iPhone 14 Touch ID olmayacak

Tasarım sızıntılarına gelince, Apple Pro modellerini olduğu gibi tutmayı planlıyor. Başka bir deyişle, 6.1 inç iPhone 14 Pro ve 6.7 inç iPhone 14 Pro Max olarak adlandırılan iki cihazın piyasaya sürülmesi bekleniyor.
Pro’ya sahip olmayanlar, aileye yeni katılan 6.1 inç iPhone 14 ve 6.7 inç iPhone 14 Max’i alacaklar. Apple, Pro serisinin yüksek fiyatlarına gitmek istemeyen, büyük ekranlı ve pilli bir cihaz isteyen kişilere ulaşabilecek. Apple, tüm cihazlarını amiral gemisi olarak geliştirmeye devam edecek. Ama Pro Serisini biraz daha yukarıda tutmak istiyor. Bunun nedeni, bu cihazların boyutları tasarım olarak aynıdır, ancak ön ve arkada önemli farklılıklar vardır.

iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max, artık iPhone 14 Pro Max’in önündeki çentik yerine tek bir uzun delik veya kamera deliğinden ve hap sensörü yuvasından oluşan 2 delikli bir çerçeveyle geliyor. Cihazda kulaklık kısmı da ekrandan kaldırılacak ve üste yerleştirilecek. Arkada ise Lidar sensörlerini de kullanan üçlü kamera dizisi karşımıza çıkacak.

iPhone 14 ve iPhone 14 Max’te geçen yıl tanıtılan iPhone 13 Pro modelinde olduğu gibi ön panelde daha düşük bir işaret göreceğiz. Aynı zamanda kullanılan ekranın yenileme hızının da 60Hz olması bekleniyor. iPhone 13 ve 13 mini gibi arkada iki çapraz kamera var. Ancak lenslerin boyutunun tıpkı iPhone 13 Pro modellerinde olduğu gibi artacağı iddia ediliyor.

Peki siz yeni iPhone 14 ailesi hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir