Apple, son zamanlarda patent sızıntılarında yeniden ortaya çıkan Touch ID özelliğini bu yıl lansmanını yapacağı iPhone 14 serisine getirmeyecek.

Şirket çentikli tasarıma geçtikten sonra iPhone satışları önemli ölçüde arttı. Aslında, şu anda 350 milyon dolarlık günlük gelirle Apple tüm teknoloji şirketi arasında ilk sırada yer alıyor. Ancak bu ayın başlarında tanıttığı iPhone SE (2022), satışlar açısından şirket için büyük bir hayal kırıklığı oldu. Bu nedenle gözler iPhone 14 serisine çevrilmişti.

Apple, önümüzdeki Eylül-Ekim aylarında piyasaya çıkacak olan bu yeni serisinde bazı değişiklikler yapacak. Örneğin, şirketi mini modeli iPhone SE 4 modelinin adı 14 Max olarak karşımıza çıkacak. Buda şirketin SE modellerinden vazgeçebileceğini gösteren bir yenilik. Ayrıca Pro modelinde çentik yerine delikli ekrana geçiş yapılacak. Ancak yeni bilgilere göre beklenen özellik önümüzdeki 2 yıl içerisinde karşımıza çıkmayacak.

iPhone 14 Touch ID olmadan piyasaya sürülecek

Touch ID parmak izi okuyucusunun iPhone 14 ile geri döneceğine dair uzun zamandır beklenen söylentiler vardı. İsabetli sızıntılarıyla tanınan Min-Chi Kuo tarafından bu ayın başlarında paylaşılan bir patent sızıntısı sayesinde alevlenen bu söylentiler Min-Chi Kuo’nun yeni sızıntısıyla ortadan kalkmış gibi görünüyor.

iPhone 14 Pro için test süreçleri başlatıldı

Ming-Chi Kuo, daha önceki açıklamalarına ek olarak yaptığı paylaşımda, Apple’ın önümüzdeki 2 yıl içerisinde Touch ID fikrini bırakıp iPhone 15 serisi ile tanıtacağı yönünde. Tabi bu eski cihazlarda olduğu gibi cihazın üzerinde değil, iPhone’un ekranın altında bulunan sensör ile ilgili.

Şirketin bu sene Touch ID sensörünü neden getirmeyeceğine dair bazı söylentiler de var. Bunlardan biri Apple’ın her sene kullanıcılarına yeni bir özellik sunarak aynılığı bozma yönündeki izlediği yolla ilgili. Bu iddiaya göre şirket iPhone 14 modelinde çentiksiz delik ekran getireceği için Touch ID yeniliğini bir sonraki seneye saklamayı tercih etti. Bir diğer iddia ise çip kriziyle ilgili. Küresel pazarda ciddi etkileri görülen çip sıkıntısının Touch ID sensörünün üretilmesine önemli bir engel olduğu ve şirketin 6 aylık süreçte üretimi yetiştiremeyeceğinden dolayı sensörden vazgeçmek zorunda kaldığı aktarılıyor.

Bu iddialardan hangisinin doğru olduğu hakkında bir şey söylemek çok zor olmakla birlikte bu bilgilerin sadece sızıntılardan olduğunu şirketin yeni iPhone modelinde pek çok yenilik sunabileceği ihtimalini de gözardı etmemek gerek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir