Apple iPhone 14 modeline yeni bir özellik ekledi! Kaza tespit özelliğiyle kullanıcılar, trafik kazası veya benzeri bir durum yaşadıklarında telefonları otomatik olarak yardım çağırıyor. Bu sayede iPhone kullanıcıları telefonları sayesinde daha güvenli bir hayat yaşayabilecekti. Ancak özellik planlandığı gibi çalışmadı.

iPhone 14’ün Kaza Tespit Özelliği Sorun Yaratmaya Başladı!

Geçtiğimiz hafta sonu sadece iPhone 14 telefonlarından polis, ambulans ve diğer yardım merkezlerine 71 çağrı gerçekleşmiş. Ancak bunların hiçbiri gerçek bir kaza veya yaralanma içermiyordu. Görüldüğü üzere iPhone 14’te bulunan bu özellik yanlış durumlarda, ihtiyaç kalmasa da yetkili birimleri arıyor ve bu birimleri de gereksiz yere meşgul ediyor.

Apple bu özelliği sadece iPhone 14 telefonları için oluşturmadı. Apple Watch Series 8, Apple Watch Ultra ve ikinci nesil Apple Watch SE için de aynı özellik kullanılabilir.

iphone 14 apple watch series kaza tespit

Yetkililerin, gereksiz çağrılardan sonra Apple ile iletişime geçtikleri biliniyor. Apple ise 2023 yılının çeyreğinde yapacakları bir güncelleme ile sorunun ortadan kalkacağını belirtti.

iPhone 14 telefonlarındaki bu kaza tespit özelliğinin yanlış durumlarda çalışmasını önlemek için özelliği telefon ayarlarından kapatabilirsiniz. Ancak çoğu Amerikalı kullanıcı bunu kapatmayı reddediyor. Bu durum, yardım merkezlerin gereksiz çağrılarla meşgul olmasına ve gerçekten yardıma ihtiyacı olanlara ulaşmayı zorlaştırmasına neden olabilir.

Pavlina Tomzis Jr. SEO Analyst

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir