En son yapılan Apple iOS 16 güncellemesinin ardından iPhone 14 Pro ve iPhone 13 kullanıcıları yeşil ekran sorunu yaşamaya başladı. İşte detaylar

iOS 16’daki yeni hatalar yalnızca yeni iPhone 14 serisi modellerini değil, aynı zamanda eski iPhone 13 modellerini de etkiledi. Yapılan son bildirimlere göre bazı iPhone 14 Pro ve iPhone 13 modelleri garip bir ekran donma hatasıyla karşı karşıya.

Sorun geçtiğimiz hafta yayınlanan güncelleme sonrasında ortaya çıktı. Yeni iOS 16.1 güncellemesine geçen kullanıcılar bir dizi sorun yaşarken bu sorunlar arasında en çok can sıkan yeşil ekran hatası oldu. iPhone 14 Pro kullanıcıları telefonda hiçbir işlem yapamazken kısa süre içerisinde telefon takılı kalıyor. iPhone 13 kullanıcıları ise iPhone’ların kapanmasının yanı sıra tamamını yeşile çeviren daha da garip bir görüntü sorunuyla karşı karşıya.

iPhone 14 Pro Max batarya testi ile fark attı

iPhone 13 yeşil ekran sorunu nasıl çözülür?

iphone 14 pro iphone 13te yesil ekran sorunu basladi 1

iPhone 13 serisini kullananlar için şu anda sorunun çözümü net olarak açıklanmış değil. Apple tarafından yapılacak yeni bir açıklama bize bu konudaki yol haritasını gösterecek. Hata, güncelleme sonrasında yaşandığı için yazılım ile çözülmesi bekleniyor.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir