Dünyanın en popüler akıllı cep telefon serilerinden iPhone’un yeni iPhone 15 serisinin, bu yılın son aylarında kullanıcıların beğenisine sunulması bekleniyor. Telefonların çıkışı yaklaştıkça fiyatlar hakkında da çeşitli tartışmalar ortaya çıkıyor.

Amerika Birleşik Devletleri merkezli Apple, iPhone serisi ile akıllı cep telefon pazarının esas isimlerinden biridir. iPhone akıllı cihaz serisinin yeni modelleri olarak adından söz ettiren iPhone 14 serisini tanıtmak üzere hazırlıklara devam eden Apple, bu seride daha güçlü Pro ve Max modelleri sunmayı planlıyor. Küresel anlamda yaşanan enflasyon, çip krizi gibi unsurlar nedeniyle gemen her cihazın fiyatının da artması şaşılmayacak bir durumdur. Bu sırada Apple’da en azından ürünler içerisine ayırt edici farklar hazırlayarak yüksek fiyatları kabul edilebilir kılmak adına çalışıyor. Firmanın uyguladığı stratejilerden bağımsız bir şekilde iPhone 14 sık sık tartışmalara konu oluyor.

iPhone 14’ler zamlı mı gelecek?

iphone 14 hakkinda tartismalar hizla devam ediyor

Analiz uzmanlığı ve yatırım danışmanlığı kurumı olan Wedbrush Securities’in daha önce başında olan isim Dan Ives, tedarik zincirlerinde fiyat etiketlerinin yükseldiğini ve bu sebeple de son ürün olan iPhone 14’ün temel versiyonunda 100 dolarlık bir arış olması bekleniyor. Ives, yapmış olduğu açıklamada şirketin artan fiyatlarını aşmak zorunda olduğunu dile getirmişti. Ives’in ortaya attığı iddiaların doğru olması halinde iPhone 14, 899 dolardan satışa sunulabilir. iPhone 14 Max 999 dolar, iPhone 14 Pro 1099 dolar ve iPhone 14 Pro Max ise 1199 dolar fiyat etiketiyle kullanıcıların karşısına çıkabilir.

Bir diğer yandan ise bu duruma karşı düşünceler de vardır. iPhone 14’ün üretiminin yapılmaya başlanması ile cihazlar hakkında daha detaylı bilgiler de ortaya çıkıyor. Bu söylentilerde dikkat çeken kısım ise iPhone 14 ile iPhone 13’ün aynı kasaya ve yüksek ihtimalle de benzer parçalara sahip olacak. Bu durumda Apple, iPhone 14 için cihazların fiyat artışının da önüne geçebilir. Öyle ki aksi halde iPhone satın almak isteyen kişilerin giriş maliyeti bile 699 dolardan 899 dolara çıkmış olacak. Cihazlar hakkında elde edilen bilgiler şu an için bunlarla kısıtlıdır.

Microsoft Windows 12 ile tüm sorunları çözmeyi hedefliyor

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir