Apple kullanıcılarının bir süredir merakla beklediği iPhone 14 serisi hakkında en önemli konulardan biri de cihazların sahip olacağı fiyat etiketi. Bugüne kadar bu konuyla ilgili çok fazla sızıntı gelmiş olsa da yeni bilgiler bu konuda daha iyi ipuçlarına sahip.

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro arasındaki farklar netleşiyor

Apple Eylül ayında kullanıcıların karşısına çıkaracağı iPhone 14 serisi için son dokunuşlarını yaparken seriyle ilgili beklentiler de artmaya devam ediyor. Bir aksilik olmaması durumunda zamanında tanıtılacak olan cihazın satış fiyatıyla ilgili yeni sızıntılar var.

iPhone 14 fiyatları belli oldu

Bugüne dek iPhone 14 serisiyle ilgili pek çok bilgi sızdırıldı. Son dönemlerde dünya genelinde enflasyonun ve teknolojik ürünlerin fiyatlarının artış göstermesi yeni iPhone ailesinin ne kadardan satışa sunulacağı yönündeki merakı da körükler nitelikteydi. Daha önce cihazla ilgili yapılan paylaşımlarda yeni telefonun eskisinden sadece 100 dolar pahalı olacağı aktarılmıştı. Şirkete yakın kaynaklardan elde edilen son bilgiler de bu sızıntıyı doğrular nitelikteydi.

Ama tabi ki tanıtım henüz gerçekleşmediği için Apple bu rakamı her an değiştirebilirdi ve öyle de oldu. Eylül’den önce karar değiştiren şirket iPhone 14 serisine zam yapmama kararı aldı. Geçtiğimiz sene iPhone 13 serisini 799 dolardan satışa sunan şirketin yeni telefon serisini de aynı fiyattan satışa sunacağı söyleniyor.

Şirketin böyle bir karar alması biraz şaşırtıcı gelebilir ancak Apple’ın bu kararı şirketin yeni modelin satışlarından çekince duyduğunun da bir göstergesi. Kısaca Apple yeni kullanıcıları iPhone 14 serisine yönlendirmeye çalışıyor. Sızıntı kaynağına göre şirket kürsel pazardaki çip sıkıntısı yüzünden akıllı telefon taleplerinde düşüş yaşıyor. Buna kürsel pazardaki ekonomik dalgalanmalar da eklendiğinde iPhone 14 için en başarılı satış stratejisi yeni modeli zamnsız piyasaya sürmek gibi duruyor.

Bunlara ek olarak cihazın özelliklerine değinecek olursak iPhone 14, 14 Plus modelleri A15 Bionic yongasından güç alırken, iPhone 14 Pro ve 14 Pro Max modellerinin A16 Bionic işlemcisinden güç alacağını söyleyebiliriz. Sızıntılara göre Apple, iPhone 14 ve iPhone 14 Plus’ta 6 GB RAM ile birlikte LPDDR4X standardını yine bir arada kullanacak. Ancak iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max bu seçenek LPDDR5’e yükseltilecek.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir