Eylül ayında tanıtılacak yeni nesil iPhone 14 ailesine dair yeni detaylar gelmeye devam ediyor. Apple, yeni modellerinde iPhone 14 ile iPhone 14 Pro arasındaki farkları daha da arttıracak.

iPhone 14 ve 14 Pro’da gerek kamera gerekse performans yükseltilecek. Üstelik ekran tarafında da daha iyi bir deneyim sunulacak. İlk defa iPhone 11 ailesi ile Pro modelleri pazara sunan Apple, Pro cihazlarda standart versiyonlara göre daha yüksek performans ve kamera özellikleri sunuyor. Bu fark iPhone 14 serisinde de olacak. Ancak 14. seride standart ve pro modeller arasındaki fark daha da artacak.

iPhone 14 ve iPhone 14 Pro’da önemli farklar olacak

3

Yeni nesil iPhone 14 Pro modelinde kamera ve performans haricinde ekran ile de dikkatleri çekecek. Bu durumda iPhone 14 ile iPhone 14 Max hızlı ekran yenileme olan Apple’ın yeni teknolojisi ProMotion özelliği ile gelmeyecek. Bunların haricinde 6.1 inçlik ekrana sahip olan iPhone 14 ve 6.7 inç büyüklük sunacak olan iPhone 14 Max modellerinde LTPS arka panel kullanılacak. Ayrıca Samsung’un M11 malzeme seti kullanılacak. M serisi malzeme setleri iPhone ve Samsung’un Premium Galaxy modellerinde yer aldığını belirtelim.

Diğer yandan iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max modellerinde ProMotion özelliğinin kullanılması için LTPO arka panelleri bulunacak. Yeni Pro takısına sahip olan iPhone cihazlarda M12 malzeme setinin kullanılacağı ifade ediliyor. M12 malzeme setini ilk defa Samsung cephesinde Galaxy Z Flip 4 ve Z Fold 4 modellerinde göreceğiz. Galaxy S22+ ve S22 Ultra modellerinde M11 seti kullanılırken, Galaxy S22 modelinde ise eski olan M10 setini görmüştük.

iPhone 14 ailesi için Samsung ekran panelleri tedarik etmeye devam edecek. Şuan için 80 milyon adet sipariş alındığı iddia ediliyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir