Tanıtıma az bir zaman kala tüm detaylarının ortaya çıkmaya devam ettiği, Apple’ın yeni iPhone 14 ailesine yönelik şimdi fiyat söylentileri ortaya çıkmaya başladı. Büyük bir heyecan ile yeni iPhone 14 serisinin sunacakları ve tasarımı merak edilirken, şimdi ise fiyatlara dair bazı kaynaklardan tahminler karşımıza geliyor.

Apple’ın büyük bir heyecanla beklenen iPhone 14 serisine artık çok az bir zaman kaldı. Modele dair hem donanım hem de tasarım sızıntıları devam ederken, şimdi ise fiyatlara dair detaylar gündeme geliyor.

iPhone 14 ne zaman tanıtılacak?

iPhone 14, 100 dolar artışa gidecek

92

Sızıntı kaynaklarından daha önce de önemli bilgiler aktarılsa da tam olarak doğrulanamamıştı. Özellikle global akıllı telefon pazarındaki talep düşüklüğünden ötürü ürünleri selefi ile benzer fiyatlarda pazara çıktığını görüyoruz. WedBush Securities analisti olan Dan Ives ise zamsız iPhone 14 olmayacağını ifade ediyor. Buna göre Apple, amiral gemisi modelinde 100 dolarlık bir fiyat yükselişine gidecek. Ünlü kaynak Ming-Chi Kuo ise benzeri bir fiyat artışından söz ederken, söylentiler gerçekleşir ise standart model 800 dolardan ve Pro Max modelinin ise 1200 dolar seviyesinden satışa çıkması bekleniyor.

Apple’ın 48 megapiksel değere sahip yeni geniş açılı kamera sensörünün Pro modellere özel olması ve standart iPhone 14 modellerinde ise iPhone 13 serisinde olduğu gibi 12 megapiksellik geniş açılı bir kamera bulunacağı iddia ediliyor. iPhone 13 Pro ve Pro Max modellerinde 1.90 um olarak ölçülen piksel boyutları ise yeni kamera ile 1.22 um’ye düşecek. Diğer yandan iPhone 14 ile 14 Plus modellerinin A15 çipseti ile gelmesi beklenirken, iPhone 14 Pro ve iPhone 14 Pro Max’te ise A16 Bionic işlemcilerini göreceğiz. Plus serisinde 6 GB RAM LPPDDR4X yer alacakken, Pro ve Pro Max cihazlarda ise LPDDR5 donanımını göreceğiz.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir