iOS 17.2 son geliştirici beta sürümü yayınlandı. iOS 17 sürümü ile iPhone 13 ve 14 modellerine yeni nesil Qi2 kablosuz şarj desteği gelecek.

Apple’ın yakında yayınlanması beklenilen iOS 17.2 güncellemesi, iPhone 13 ve iPhone 14 modellerine yeni nesil Qi2 kablosuz şarj için destek getirecek. Yeni yayınlanmış olan iOS 17.2 RC sürümünde hali hazırda iPhone 15 modellerinde olan bu desteğin eski modellere de tanımlanacağı açıklandı.

 iPhone 13 ve 14, iOS 17.2 ile Qi2 kablosuz şarj desteğine kavuşuyor

Manyetik güç profili ile şarj deneyimi yaşayın

Manyetik güç profilini içeren yeni nesil Qi kablosuz şarj teknolojisi Qi2. Yeni standart desteğinin eklenmesi ile beraber  iPhone 13 ve iPhone 14 Qi2 kablosuz şarj cihazlarıyla çalışacak. Qi2 cihazları, kolay hizalama ve daha hızlı şarj için mıknatısları kullanan MagSafe’i destekleyen aksesuarların çalıştığı gibi çalışacak.

Qi2 kablosuz şarj cihazları, cihazları 15W’a kadar şarj edilebiliyor olsa bile iPhone’ların Qi2 aksesuarları ile hızlı kablosuz şarj hızlarını destekleyip desteklemeyeceği ise henüz kesin değil. iPhone 15, Qi2 kablosuz şarjı desteklemesine rağmen Apple, cihazların 7.5W’a kadar Qi kablosuz şarjı desteklediğini belirtiyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir