iPad ve Mac sahiplerinin merak ettiği “iPadOS 16 ve macOS 13 Ventura ne zaman çıkacak?” sorusu için önemli bir gelişme yaşandı. İşte son detaylar.

Geçtiğimiz ay Apple; iOS 16, watchOS 9 ve tvOS 16’yı kullanıcılara sunmuştu. Bu güncellemede iPadOS 16 ve macOS 13 Ventura’nın ertelenmiş olması bu cihazları kullananlar için hayal kırıklığı yaşatmış ve “iPadOS 16 ve macOS 13 Ventura ne zaman çıkacak?” sorularını da beraberinde getirmişti. 

Daha önceki haberimiz için: iPadOS 16 beklenenden geç gelebilir

Apple ertelemeyi böyle duyurmuştu

“Bu özellikle iPadOS için büyük bir yıl. Özel olarak iPad için tasarlanmış özelliklere sahip kendi platformu olarak, iPadOS’u kendi programına göre sunma esnekliğine sahibiz. Bu sonbaharda iPadOS, iOS’tan sonra ücretsiz bir yazılım güncellemesinde sürüm 16.1 olarak gönderilecek.” denilerek ertelendiği duyurulan iPadOS 16 için bir sonraki gelişme Mark Gurman’ın açıklaması ile yaşandı. Mark Gurman, iPadOS 16’nın Ekim ayında macOS 13 Ventura ile birlikte piyasaya sürüleceğini söyledi.

iPadOS 16 ve macOS 13 Ventura ne zaman yayınlanacak?

iPadOS 16 ve macOS 13 Ventura ne zaman çıkacak?
iPadOS 16 destekli iPad’de Stage Manager görüntüsü.

Son gelişmelerde ise iPadOS 16 ve macOS 13 Ventura’nın 24 Ekim haftasında piyasaya çıkacağı belirtildi. Pek çok farklı güvenilir kaynakta yer alan bu haberler ile birlikte gözler 24 Ekim’e çevrildi.  Apple, iOS 16’nın ilk iPad sürümü olan iPadOS 16.1’i 24 Ekim haftası civarında piyasaya sürecek. iPadOS 16 ana özelliği, macOS 13 Ventura: Stage Manager’da bulunan temel işlevlerden biri olduğundan, her ikisinin de aynı anda yayınlanması mantıklı duruyor. Bu nedenle iPadOS 16 ile macOS 13 Ventura aynı zamanda duyurulabilir.

Stage Manager fark yaratacak

Apple’a göre Stage Manager, uygulamaları ve pencereleri otomatik olarak düzenleyerek görevler arasında geçiş yapmayı “hızlı ve kolay” hale getiriyor. Çoklu görev deneyimi olarak da tanımlanabilecek olan yeni özelliğin iPad’lerde yepyeni bir deneyim sunacağını söylemek mümkün.

Apple;  iPadOS 16 ve macOS 13 Ventura sürümüne ek olarak aynı gün iOS 16.1, watchOS 9.1 ve tvOS 16.1’i kullanıma sunacak.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir