Teknoloji şirketi Apple’ın WWDC22 etkinliği ile beraber tanıtmış olduğu içeriklerden birisi olan iPadOS 16 işletim sistemi için önemli detaylar ortaya çıkmaya devam ediyor. Son olarak işletim sisteminin çıkış tarihine yönelik önemli gelişmeler yaşandı.

Apple’ın iPhone işletim sistemi iOS 16 ile beraber tanıttığı ve iPad cihazlara özel olan iPadOS 16 işletim sistemi, birçok kaynağın iddialarına göre her zaman olduğu gibi Eylül ayında değil Ekim ayının son günlerinde sunulması bekleniyor. Apple’ın çok yapmadığı bu gecikmenin sebebi olarak ise işletim sistemindeki en önemli yenilik olan Stage Manager’ı daha işlevsel bir hale getirmek olduğu ifade ediliyor.

iOS 16 beta 3 yayımlandı

iPadOS 16 beklenenden geç gelecek

19

Bu gecikmeye neden olan söz konusu yeni özellik, iPad cihazlara oldukça iyi bir seviyede çoklu pencere deneyimi getiriyor. Beta testlerdeki kullanıcı yorumlarına göre çıkış öncesinde çok daha iyi bir seviyeye gelmiş olacak. Apple’ın iOS 16 işletim sistemi için bir erteleme olmayacağı iddia ediliyor. Buna göre iPhone yeniliklerine sahip olacak iOS 16’yı beklendiği tarih olan eylül ayında desteklenen tüm iPhone cihazlarda göreceğiz. Apple’ın yazılım mühendisliği sorumlu başkan yardımcısı Craig Federighi şu sözleri ifade etti: “iPad en fazla çok yönlülük sunan aygıtımız. iPadOS 16 ile bu aygıtın yapabileceklerini daha da ileri götürmekten heyecan duyuyoruz.”

iPadOS 16 alacak cihazlar

  • iPad Pro
  • iPad Air 3.nesil ve sonrası
  • iPad 5.nesil ve sonrası
  • iPad mini 5.nesil ve sonrası

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir