Apple analisti Mark Gurman, geçtiğimiz günlerde yeni MacBook modelleri ile ilgili açıklamalarının ardından bu sefer iPad Pro ile ilgili birkaç duyuru yaptı.

Geçenlerde Apple’ın yeni MacBook Air ve MacBook Pro’ları hakkında yeni söylentilerden bahsetmiştik. Bu yıl piyasaya çıkması beklenen MacBook modellerinin çıkış tarihinin ertelendiği ve M2 yonga seti ile geldiği iddia edilmişti.

11 inç iPad Pro ekran özellikleri belli oldu

Bu açıklamalara Apple’ın büyük bir takipçisi olan Mark Gurman’dan bir yeni açıklama ekledi. Apple’ın henüz piyasaya sürmediği birçok model için birçok doğru tahminde bulunan Gurman, bu kez yeni iPad Pro modelleri hakkında açıklama yaptı. Gurman’ın iddialarına göre yeni iPad Pro bu yıl karşımıza çıkacak.

iPad Pro, Eylül ayında piyasaya sürülebilir

Mark Gurman sıklıkla yeni cihazlar hakkında açıklama yapar. Yeni haberlerde Gurman’ın açıklamalarını doğrular nitelikte. Birçok Apple modeliyle ilgili duyurularla birlikte Gurman, yeni iPad Pro modellerinin Eylül ve Kasım ayları arasında piyasaya sürüleceğini söylüyor. Ancak açıklamalar arasında M2 yonga setine sahip olacağı da yer alıyor. Gurman ayrıca, yeni nesil iPad Pro’da MagSafe şarj desteğini de içeren büyük bir güncelleme beklediğini söyledi.

Apple, son lansmanı sırasında yeni bir iPad Air modelini tanıttı, ancak piyasaya sürüldüğü veya o zamandan beri iPad Pro ile ilgili herhangi bir gelişme olmadı. Son iPad Pro modelinin piyasaya sürülmesinden bu yana neredeyse bir yıl geçtiği göz önüne alındığında, Apple’ın yakın zamanda yeni bir iPad Pro modeli tanıtması şaşırtıcı değil.

Bu yeni iPad Pro’nun, Gurman’ın MacBook Pro ve MacBook Air modelleri için öngördüğüyle aynı M2 yonga setine sahip olacağını tahmin ediyor. Burada başka bir Apple analisti Min-Chi Kuo’nun aksine duruyor. Düzenli olarak doğru tahminlerde bulunan Kuo, yeni iPad Pro’nun geçen yıl piyasaya sürülen modelle aynı M1 yonga setine sahip olacağını söylüyor. Çoğu analist bu konuda Gurman ile hemfikir olsa da daha fazla bilgi için Apple’dan gelecek açıklamaları ya da cihazın tanıtımını beklememiz gerekecek.

Peki siz bu iddialar hakkında ne düşünüyorsunuz? Sizce Apple yeni iPad Pro modelini yakın zamanda tanıtabilir mi?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir