11 inç iPad Pro ekran özellikleri belli oldu - Haberler - indir.com

11 inç iPad Pro ekran özellikleri belli oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 44 ''   Yayınlanma Zamanı : 2021-07-16 13:00:02
Editör : Özlem Özbek
Kategori : Teknoloji

Konuyla ilgili olarak ortaya çıkan bilgilere göre Apple, 12.9 inç iPad Pro modelinde kullandığı mini-LED teknolojisini 11 inç iPad Pro ve MacBook serisinde de yerini alacak.

Bu yıl içerisinde tanıtılan M1 işlemci sistemine sahip olan iPad Pro ailesi pek çok kullanıcıyı heyecanlandırmayı başardı. Yalnızca 12.9 inç iPad Pro modeline mini-LED ekran koyan Apple, iddialara göre gelecek yıl mini-LED ekranlı 11 inç iPad Pro modelinin tanıtımı yapılacak.

Yeni iPad Pro modeli hakkında sızıntılarYeni iPad Pro modeli hakkında sızıntılar

Mini-LED ekranlı 11 inç iPad Pro yakın zamanda geliyor

Analist Ming-chi Kuo, bu yıl tanıtılan 12.9 inç mini-LED ekranlı iPad Pro modelinin ardından 2022 yılında ise mini-LED ekranlı 11 inç iPad Pro modelinin tanıtımının yapılacağı dile getirildi. Daha başarılı bir kontrast ve HDR performansına sahip olan mini-LED teknolojisi, birçok küçük LED sayesinde bölgesel ekran karartma imkanına sahip olacak. MacBook modellerinin de mini-LED teknolojisinin sunulacağını dile getiren Kou, 14 inç ve 16 inç mini-LED modellerinin 2021’in son çeyreğinde üretiminin yapılacağı dile getirildi. 

Kou, mini-LED ekranlı MacBook Air modelinin de iPad Pro ile beraber tanıtılacağı düşünülüyor. Bazı analistler yeni modellerin Apple'ın üzerinde çalışmış olduğu M1X işlemci ile tanıtılacağını dile getiriyor. Başarılı isim Apple, 8 çekirdekli M1 işlemci sistemi sayesinde bir önceki iPad Pro modeline göre yüzde 50 performans artışı sağlanıyor. Geliştirilen M1X işlemci ile halihazırda bulunan sorunların çözülmesi ve iPad Pro modellerinin M1 işlemciye göre daha yüksek performans sergilemesi bekleniyor. iPad Mini ve iPad Pro modellerinde tasarım üzerinde değişiklik yapılması da sızdırılan bilgiler arasında yer alıyor. iPad Mini modelinin kablosuz şarj özelliği için cam gövde ile tanıtılacağı düşünülüyor. Konu ile ilgili olarak elde edilen bilgiler şu an için bu kadar olup gelecek günlerde daha fazla bilgi elde edilmesi bekleniyor.


Altın kaplama iPad Pro, Caviar tarafından tanıtıldıAltın kaplama iPad Pro, Caviar tarafından tanıtıldı
Apple yeni iPad Pro'yu tanıttıApple yeni iPad Pro'yu tanıttı
iPad Mini 6, iPad Pro'dan daha küçük olabiliriPad Mini 6, iPad Pro'dan daha küçük olabilir

PAYLAŞ