Bugün yayınlanan bilgilere göre, gelirleri belirli bir eşiğin altında kalan internet içerik üreticilerine vergi oranları uygulanacak.

İçerik üreticilerinin işine yarayacak Instagram Creator Lab özelliği

Türkiye dahil birçok ülke online gelir üzerinden çeşitli vergiler uygulamaktadır. Elbette burada satılan ürünler ve elde edilen gelirler için ayrı bir vergi alınmaktadır. Bu konuda sosyal medya platformları da dahil olmak üzere internetten aldığımız kişilerin vergilerini beyan etmeleri ve ödemeleri gerekmektedir. Bununla birlikte, büyük olasılıkla, belirli bir eşiğin altına düşen içerik üreticileri için vergi indirimleri olacaktır.

İçerik üreticileri vergi indirimlerinden faydalanacak mı?

Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından oluşturulan bir bölüme göre, sosyal ağlar ve mobil cihazlar oluşturmaya yönelik uygulama geliştiricileri, gelir muafiyeti adı verilen yeni bir vergi indirimi getirdi. Peki vergi indirimi kimleri etkileyecek?

Bu durumdan yararlanacak kişilerin ise sosyal içerik üreten, sosyal ağlarda internet sağlayıcılarla metin, görüntü, ses ve video gibi içerikleri paylaşan gerçek kişiler ve mobil cihazlar için uygulama geliştiren gerçek kişiler olduğu söyleniyor.

Yıllık geliri 880.000 TL’nin altında olan yerli üreticiler, yeni düzenlemelerle artık küçük bir vergi ödüyor. Bu kapsamda, bu tür faaliyetlere katılan kişilerin bu faaliyetler sonucunda elde ettikleri tüm gelirleri tahsil edebilmek için Türkiye merkezli bankalarda hesap açmaları gerekmektedir.

Vergi indirimini nasıl talep edebilirsiniz?

Unutulmamalıdır ki bu uygulama, gelir düzeyi belirtilen tutarın altında olan herkes (içerik oluşturucular ve uygulama geliştiriciler) tarafından oluşturulabilir. Öncelikle ikamet ettiğiniz vergi dairesine manuel olarak veya posta ile başvurabilirsiniz.

Ama bunu internet üzerinden yapmak da mümkün. Bunun için interaktif vergi dairesine veya uygulama markalarının mobil cihazlarına indirilebilen GİB mobil uygulamasına e-devlet şifresi olarak kullanıcı bilgileri ve şifresi ile giriş yapabilir, kullanıcınız yoksa giriş yapabilirsiniz. kod ve şifre, “e-Devlet’e Kayıt” adımından kullanıcı adı ve şifre alınması.

Bulunduğunuz vergi dairesinin şifresini de istemeniz mümkündür. Ancak e-Devlet veya internet bankacılığı üzerinden kayıt yaptırdıktan sonra e-Devlet web sitesi üzerinden İnteraktif Vergi Dairesine gidilebilmektedir.

Muafiyet belgesi talebi interaktif vergi dairesine sunulduktan sonra “İşlem başlangıcı / vergi işlemi / sosyal içerik üretimi. elektronik ortamda vergi dairesine adres” adımından gönderilir.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir