Sosyal medyanın en popüler platformlarından biri olma unvanını kimseye kaptırmayan Instagram, bugün içerisinde yeni açılan “Instagram Creator Lab” ile adından söz ettirdi. Instagram platformunda başarılı olabilmek adına ya da diğer bir şekilde belirtmek gerekirse popüler olabilmek pek de sanıldığı kadar kolay değildir. 

Instagram, canlı yayın özelliğine moderatör desteği geliyor

Rekabetin son derece yüksek olduğu bu platformda ön plana çıkmak için farklı ve kaliteli içerik üretebilmek için belirli kilitli detaylar hakkında bilgi edinmek gerekiyor. İste “Instagram Creator Lab” özelliği de tam olarak bu noktada adından söz ettiriyor. Creator Lab’ı sunan şirketin başındaki isim Adam Mosseri, bu yeni adımları için “Creator Lab, içerik oluşturucuların bilgi toplamasına ve ‘keşke kariyerimin başında bilseydim’ diyecekleri şeyleri öğrenmelerine yardımcı olacak.” diyor.

1 8

İçerik üreticileri için gerçek Instagram içerik üreticileri tarafından hazırlanan kısa eğitimler sunan platform, yapılan açıklamalara göre zaman içerisinde daha da büyük bir hal alacak. Şu an için yalnızca İngilizce dilinde içeriklerin olduğu “Creator Lab”, Instagram’daki kariyer adımlarını daha bir bir şekilde atmak isteyenler için oldukça kaliteli gözüküyor. Instagram kısa bir süre önce de canlı yayın özelliği için bir gelişme sağlamıştı. Artık platform içerisinde canlı yayın yapan kişiler, canlı yayına gelen rahatsız edici kişileri engellemek için artık diledikleri kişiyi “moderatör” olarak atayabiliyor. Konuyla ilgili olarak firma tarafından yapılan açıklamalara göre moderatörler kötü yorumları Instagram’a aktarabiliyor, rahatsız edici paylaşımlar yapan kişileri canlı yayından çıkarabiliyor ya da belirli kişilerin yayın esnasında yorum yapmasını tamamen kapatabiliyorlar. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir