Intel işlemciler için zam kapıda!. Artışın hızı henüz belirlenmemiş olsa da, %20’lik bir artış yakın görünüyor. İşte tüm detaylar:

Intel anakartları 13. Nesil güncelleme almaya başladı

Intel, işlemci ve yonga fiyatlarını artırmaya hazırlanıyor. Nikkei, yonga üreticisinin bu yıl içinde amiral gemisi işlemcilerinin ve çok çeşitli diğer yongaların fiyatlarını artıracağını bildirdi. Intel, müşterilerine daha önce fiyat artışlarını bildirmişti ve tatil döneminde PC’ler ve dizüstü bilgisayarlar için daha fazla fiyat artışı görmemiz muhtemel.

Nikkei, fiyatın henüz kesinleşmediğini, ancak %20 artacağını bildirdi. Intel, bu yılın başlarında, kalıcı enflasyon ve artan malzeme, nakliye ve işçilik maliyetleri nedeniyle bazı yongaların fiyatlarını yükseltmeyi düşündüğü konusunda uyarmıştı. Bir Intel sözcüsü Nikkei’ye şunları söyledi:

“İlk çeyrek kazanç çağrısında Intel, enflasyonist baskılar nedeniyle işinin belirli bölümlerinde fiyatlandırmayı artıracağını belirtti. Şirket, bu değişiklikler hakkında müşterileri bilgilendirmeye başladı.”

Küresel PC pazarı dokuz yılın en sert düşüşünü yaşıyor

Enflasyon ortalama PC satış fiyatlarını etkilediğinde fiyat artışları gerçekleşecek. Gartner bu hafta dünya çapında kişisel bilgisayar sevkiyatlarının bu çeyrekte yaklaşık %13 düştüğünü bildirdi. Gartner bir basın açıklamasında şunları dile getirdi:

“Bu, tüm bölgesel pazarları etkileyen jeopolitik, ekonomik ve tedarik zinciri zorluklarının yol açtığı küresel PC pazarı için dokuz yılın en keskin düşüşü.”

Intel tarafında işlemci fiyatlarında artış yaklaşırken, ekran kartı tarafında tam tersi oluyor. Büyük grafik kartı sıkıntısı, kısmen kripto para birimlerindeki devam eden düşüş sayesinde geçen ay sona erdi. Kripto madencileri, piyasayı artık karlı olmayan kartlarla dolduruyor, bu da yeni grafik kartlarının raflarda daha kolay bulunabileceği anlamına geliyor.

Yeni bir bilgisayar almayı düşünüyorsanız, henüz yükseltilmemiş bir Intel işlemcisi ve fiyatı düşen ve stokları yükselen bir grafik kartıyla şimdi tam zamanı.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir