ASRock kısa süre önce Z690, H670, B660 ve H610 dahil olmak üzere mevcut 600 serisi anakart serisinin 13. güncellemesini piyasaya sürdü. İkinci nesil Raptor Lake işlemcileri için destek açıklandı. Henüz piyasaya sürülmemiş olsa da yeni nesil işlemcileri BIOS güncellemeleri ile anakartlarda kullanmak artık mümkün.

Intel işlemcilerinin adı değişiyor

Çıkış tarihine gelince, birkaç ay önce Raptor Lake çipleri zaten satıştaydı. Resmi duyuru henüz yayımlanmadı. Ancak söylentilere inanılırsa, bu çeyrekte bir sürüm gelecek.

Intel anakartları için 13. Nesil sunmaya başladı

Intel LGA 1700 platformu 12 versiyonda mevcuttur. Gen Alder Lake işlemcileri ve 13’ü gelecek. İkinci nesil Raptor Lake işlemcileri de dahil olmak üzere iki seri için destek sunacak. Her zaman olduğu gibi, yeni nesil çipleri kullanmak için BIOS’unuzu güncellemeniz gerekecek. Anakart üreticilerinin güncellenmiş BIOS’lu ürünler sunması biraz zaman alacaktır.

Sıfırdan yeni bir Raptor Lake sistemi kurmak isteyebilirsiniz. ASRock, çoğu 600 serisi anakartla BIOS Flashback desteği sunar. Bu özellik, anakarta CPU veya bellek takmadan UEFI/BIOS’u güncellemenizi sağlar. Bildiğiniz gibi benzer özellikler MSI ve ASUS gibi üreticiler tarafından sunuluyor ancak tüm anakart modelleri için geçerli değil.

13. Nesil Raptor Lake, bu yıl AMD’nin Ryzen 7000 CPU’ları ile piyasaya sürülecek. Raptor Gölü hakkında sınırlı bilgimiz olsa da zaman zaman haber yayınlıyoruz. Ancak mevcut söylentiler, Raptor Lake’in Alder Lake ailesine kıyasla %20’ye kadar daha hızlı olabileceğini gösteriyor. Yeni nesil çipler, mevcut nesilden daha verimli çekirdeğe (E-Core) sahip olacak ve saat hızlarının artmasını bekliyoruz. Hatta sızıntıda 6 GHz gibi frekanslardan da söz ediliyor.

Peki siz konuyla ilgili ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi aşağıda yer alan yorumlar kısmından bizlerle paylaşmayı unutmayın.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir