Intel’in bilgisayar satışlarındaki düşüş sonrasında binlerce kişiyi işten çıkaracağı iddia edildi. İddialara göre açıklama 27 Ekim’de gelecek.

Pandemi döneminde evden çalışma ve eğitim sürecine geçilmesi, tablet ve bilgisayar pazarında ciddi bir yükseliş yaşanmasını sağlamıştı. Ancak normal yaşama dönülmesiyle birlikte taleplerde büyük bir düşüş yaşandı. Geçtiğimiz günlerde paylaştığımız PC satışlarındaki düşüş devam ediyor haberde de görüleceği üzere bilgisayar satışlarında son 20 yılın en büyük düşüşü yaşandı. Bu ters rüzgar ise sektördeki şirketleri olumsuz etkiliyor. Öyle ki Bloomberg’te yer alan ve yakın kaynaklara dayanan haberde 27 Ekim günü önemi bir açıklama yapılacak. Üçüncü çeyrek kazanç raporunu paylaşacak olan şirket, bu raporda işten çıkarmalarla ilgili planını da aktaracak.

Gelir 11 milyar dolar düşük olabilir

Intel’in yıl geliri, 11 milyon dolar daha az olabilir. Bunun ilk sinyali Ağustos ayında verilmişti. Şirket Temmuz’da yaptığı güncellemede satış ve kar beklentilerini düşürmüştü. Bu güncellemede üstelik şirketin ek önlemler alacağı da vurgulanmıştı. Tüm bu gelişmeler ve gündeme gelen yeni iddialar büyük bir doğruluk olduğunu gösteriyor.  Bloomberg analisti Mandeep Singh, işten çıkarmaların Intel’in şirketi çalışır durumda tutmak için maruz kaldığı maliyetleri yaklaşık yüzde 10-15 oranında azaltabileceğini söyledi. Singh ayrıca bu maliyetlerin en az 25 ila 30 milyar dolar arasında olabileceğini söyledi.

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir