Pandemi ile büyük bir hız kazanan teknoloji satışları, zirveye ulaştıktan sonra düşüşe geçti. Bilgisayar sektöründeki düşüşün hala devam ettiği açıklandı. 

Okula dönüş sürecinin başlaması ile bilgisayar sektöründe bir canlılık yaşanması bekleniyordu. Ancak bilgisayarlar için talep giderek düştü ve son 20 yıldan beri en büyük düşüşlerden birisine imza atıldı.

2021’de en çok hangi platform oyun satışı yaptı?

Gartner’den çarpıcı rapor

Gartner tarafından hazırlanan yeni bir raporda, pandemi ile artan satışlar yavaşlamaya başladı ve son yıllardaki en büyük düşüşleri kaydedildiği belirtildi. 2022 yılının 3. çeyreğinde dünya genelindeki satışlar bir yıl bir önceki yıla göre %19.5 oranında düşüş kaydetti. Son 20 yıllık süreç içerisinde bu kadar yüksek bir oranda düşüş yaşanmamıştı. 

Gartner analisti Mikako Kitagawa, “Bu çeyreğin sonuçları, PC pazarı için tarihi bir yavaşlamaya işaret edebilir. Tedarik zinciri aksaklıkları hafiflerken, hem tüketici hem de iş pazarlarında zayıf PC talebi göz önüne alındığında, yüksek envanter artık önemli bir sorun haline geldi.” dedi.

Raporda şirketlerin okul ve ofise dönüş için özel kampanyalar yaparak satışı artırmaya çalıştığı da vurgulandı. Promosyonlar ve düşürülen fiyatlara rağmen tüketicilerin bu ürünlere ilgi göstermemesi, yavaşlamanın ve düşüşün hızlanmasına neden oldu.

International Data tarafından yapılan bir diğer araştırmada ise küresel satışların 3. çeyrekte yüzde 15 düştüğü belirtildi. Farklı şirketler tarafından benzer oranlarda tespitin yapılması, bilgisayar sektöründeki son durumun genel olarak ortaya çıkmasını sağlıyor. Son rapora göre 3. Çeyrekte 74.3 milyon cihaz satışı yapıldı.HP ve Dell gibi bilgisayar üreticileri , son aylarda tüketici talebinin azalması konusunda uyarılar yaparken bu uyarılar ekosistemdeki tüm tedarikçileri etkiliyor.

Hakan Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir