Dünyanın en aktif sosyal medya platformlarından birisi olan Instagram, yeni özellikler üzerinde çalışmalarını sürdürüyor. Platform, çeşitli yeni özelliklerini beta sürümlerinde denemeye devam ederken, bu geliştirilen özelliklerin bazıları da ortaya çıkmaya devam ediyor. Uygulamaların beta süreçleri ile ilgilenen Alessandro Paluzzi, yaptığı bu çalışmalar ile yeni özellikleri açığa çıkartıyor. Bu kapsamda belirtilene göre Instagram’ın bir süredir kullanıcıların uygulama içinde içerik zamanlayabilmesi üzerinde çalışmaları devam ediyor. Bu noktada yeni güncellemeler yapan Instagram, kullanıcıların 20’şer dakika aralıklar ile 75 güne kadar içerik zamanlamasına olanak tanıyacak. Bu özellik ile uzun vadeli otomatik içerik paylaşımları yapılabilecek.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Instagram’a zamanlama özelliği geliyor

instagramin yeni ozellikleri ortaya cikti

Bu yeni zamanlama özelliği sayesinde özellikle sosyal medya yöneticilerinin ve düzenli paylaşım yapan sayfaların işi kolaylaştırılmış olacak. Diğer yandan ek olarak Reels tarafta sabitleme için bir altyapı çalışması devam ediyor. Bir başka yapılan çalışmalara göre ise kişilerin profillerine yaptıkları hobileri veya sevdikleri sanatçıları eklemeye yarayan bir sistem planlaması sürüyor. Instagram, Share a Snapshop adlı bir özellik üzerinde de çalışmalarına devam ediyor. Bir QR kod aracılığı ile bunu tarayan kullanıcılar seçtiğiniz harita görüntüsüne hızlıca ulaşmış olacak.

Instagram için NFT dönemi başladı

Özellikle bir diğer platform olan TikTok’un hızlıca yükselmesinden sonra, Instagram’da düzenli olarak yenilikler getirmeye devam ediyor. Şirketin test ettiği yeniliklerden birisi olan 9:16 fotoğraf formatı, şuan bulunan 4:5 oranına göre çok daha uzun fotoğraflar görüntülemeye imkan tanıyacak. Bu bilgiyi ise Instagram CEO’su Adam Mosseri veriyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir