En popüler sosyal medya platformlarının başında gelen Instagram için NFT dönemi başlatıldı. Özellikle son dönemde internet ortamının her yerinde karşımıza çıkan NFT, Türkçe karşılığı olarak Nitelikli Fikri Tapu olarak ifade ediliyor. NFT ilk zamanlarda oldukça popüler bir kavram olurken, şimdi o popülerliğe uzak diyebiliriz. Geçtiğimiz aylara göre ise raporlara göre NFT hareketlerinde tam yüzde 90 azalma görülüyor. Ancak bu durumlara rağmen Instagram cephesinden belli kişiler için NFT dönemi başlatıldığı açıklandı. Bu kapsama giren ABD kullanıcıları tarafından platformda satın aldıkları veya üretmiş oldukları NFT’lerin detaylı paylaşımlarını yapabiliyorlar. Şimdi ise Instagram’ın bu NFT desteği 100 farklı ülke için erişime açıldı.

Android için Instagram indir

iOS için Instagram indir

Instagram NFT’yi 100 ülkede aktif etti

25

Bu ülkeler arasında Türkiye’nin de olması muhtemel olan ve Afrika, Orta doğu, Asya-Pasifik ve Amerika kapsamında olduğu ifade ediliyor. Popülerlik zamanında bu hamleyi yapmayan ve geç kalan Instagmra’ın kullanıcıları direkt bir şekilde Instagram üzerinden NFT satarak para kazanmasına olanak tanıyor. Bu noktada ise geliştirmelerin devam ettiğini belirtelim. Tam olarak hakim olunmayan NFT için Twitter tarafından ise şu şekilde bir açıklama yapılmıştı. “NFT’ler bir blok zincirinde depolanan ve sahiplik kanıtı bulunan sanat eseri gibi benzersiz dijital öğelerdir.” Instagram ise son yapılan değişikliklerin fazla beğenilmemesi ile gündeme gelmişti’.

Daha çok yüksek takipçili ünlülerden gelen büyük eleştiriler karşısında yanıtsız kalmayan CEO Mosseri, en fazla eleştirilen tam ekran tasarımının beğenilmediğini ve şuan için bu özelliği kaldırdıklarını açıklamıştı. Mosseri diğer yandan tavsiye içerik ve hesapları göstermeyi azaltacaklarını da açıkladı. Kullanıcı deneyimini her zaman önemseyen bir sisteme sahip olan Instagram’da takip edilen hesaplardan gelen içerikleri öne çıkartacak ancak kalıcı olmayacağını belirtiyor. Algoritma bu noktada tavsiye tarafına yoğunlaşılması gerektiğini ifade ediyor.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir