Instagram’da güncelleme ile birlikte kullanıcılara sunulan focus modu, kısa süre içerisinde kullanıcıların ilgisini çekmeyi başardı. Şu anda sadece hikayeler bölümünde kullanılabilir durumda olan focus modu sayesinde kullanıcıların belirli bir objeye ya da alana odaklanması mümkün durumda. Bu tür durumlarda kullanıcıların fotoğrafı çektikten sonra ilgili özelliği aktif hale getirmesi yeterli. Fakat focus modunu kullanmak isteyen kullanıcıların dikkat etmesi gereken en önemli detay, tüm cihazlarda bu özelliğin aktif olmadığı. Bu nedenle aşağıdaki listede yer alan cihazlardan birine sahipseniz ya da üst modelleri kullanıyorsanız Instagram focus modunu kullanmak için aşağıdaki adımları takip edebilirsiniz. 

Instagram’ın en çok beğenilen fotoğrafı bir YUMURTA!

  • iPhone 6S ve 6S Plus
  • Pixel, Pixel 2
  • Galaxy S9, Galaxy S9+, Galaxy Note 8, Galaxy S8, Galaxy S8+, Galaxy S7,
  • LG V30+, V30, V20 ve G6

Bu cihazlar ve bu cihazların üst versiyonlarında uygulama özelliği sorunsuz bir şekilde kullanılabiliyor. 

Türklerin Instagram Kullanımındaki Çılgın Rakamı Belli Oldu 

Instagram’da focus modu kullanma adımları

Uygulamanın kullanım noktasında ise kişilerin fotoğraf çekme ekranında yer alan modları kullanması gerekiyor. Bu nedenle bu ekranda focus modunu seçerek ilgili özelliği kullanmaya başlayabilirsiniz.

2019 02 06 22 05 10 1549479914

Ekranda odaklanmak istediğiniz yere odaklanma yapılana kadar kadar kamerayı tutabilir ve ardından fotoğrafı çekebilirsiniz. Böylece odaklanan yer dışındaki alanlar arka planda tutulacak ve blur efekti uygulanacaktır. 

Instagram’da Hesap Doğrulama Nasıl Yapılır?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir