Instagram'da Hesap Doğrulama Nasıl Yapılır? - Haberler - indir.com

Instagram'da Hesap Doğrulama Nasıl Yapılır?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 51 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-30 15:00:00
Editör : Hakan Göçmez
Kategori : Donanım

Instagram’da “Mavi Tik” kullanıcılara verilen rozetlerden birisi olarak oldukça dikkat çekiyor. Instagram sisteminde özellikle ünlü isimlerin hesaplarının gerçek mi yoksa sahte mi olduğunun anlaşılması adına getirilen mavi tik özelliği, kullanıcılar için de geçerli. Bu bakımdan Instagram kullanıcıları tarafından da mavi tik alınması için işlem yapılabilir.

Instagram doğrulaması nasıl yapılır?

Instagram mavi tik özelliğinde dikkat edilecek detay, mavi tike sahip kullanıcıların kural ihlali yapması halinde mavi tik özelliğinin iptal edilebileceği. Bu nedenle mavi tik alan kullanıcıların Instagram kullanımına bu yönden dikkat etmesi gerekiyor.  Instagram’ın ilk yıllarından itibaren doğrulama konusunda herhangi bir seçenek sunulmadığı gibi Instagram yönetimi tarafından ünlü isimlere yönelik böyle bir özellik arka planda sunuluyordu. Fakat Ağustos 2018 yılı itibari ile birlikte kişilerin doğrulama konusunda bir seçeneğe sahip olması da mümkün kılındı. Böylece kişilerin bu özellik üzerinden Instagram doğrulama talebini göndererek mavi tik alması mümkün.

Instagram Nedir ve Instagram nasıl kullanılır?Instagram Nedir ve Instagram nasıl kullanılır?

Instagram mavi tik başvurusu nasıl yapılır?

Instagram mavi tik başvurusu için kişilerin Instagram uygulamasına giriş yaptıktan sonra ayarlar bölümüne giriş yapması gerekiyor. Ayarlar bölümüne erişim sağlandıktan sonra hesap bölümü altında yer alan doğrulama talebi bölümüne dokunulması gerekiyor. İlgili bölümde mavi tik alınabilmesi adına kişilerin kimlik fotoğraflarını yükleyerek göndermesi gerekiyor. Bu işlemler yapıldıktan sonra Instagram mavi tik almak için gerekli işlemler tamamlanmış oluyor. Bu aşama ile birlikte Instagram tarafından gerekli kontrollerin yapılmasının beklenmesi gerekiyor. Instagram tarafından ilgili kişinin belgelerinde herhangi bir sorun tespit edilmemesi halinde profile mavi tik ekleniyor.

Kişilerin olumsuz sonuç alması halinde ise 30 gün sonrasında yeninde başvuru yapma hakkı buluyor. Bu bakımdan eğer sorun yaşanırsa 30 gün sonra aynı işlemlerin yeniden tekrarlanması gerekiyor.

Twitter Mavi Tik Nasıl Alınır? Twitter Hesap Onaylatma

Mavi tiki kimler alabilir?

Instagram mavi tik özelliğinin alınabilmesi adına Instagram tarafından sunulan kriterler ise şöyle;

  • Hesabınızın sahte, gerçeğe uygun olmayan bir isme sahip olmaması gerekiyor.
  • Hesabın gerçek bir kişiyi ya da kurumu/markayı temsil etmesi gerekiyor gerçek bir kişi veya kuruma ait olmalıdır.
  • Hesabın gizli olmaması,  profil bilgilerinin eksiksiz girilmesi ve profil fotoğrafının olması gerekiyor.
  • Hesabınızın tanınmış bir kişi, ünlüler veya markaları temsil etmesi gerekiyor.




İlgili uygulamalar
Instagram Hikayeler'e 'Okul Modu' geliyor!Instagram Hikayeler'e 'Okul Modu' geliyor!
Instagram Canlı Yayın Bildirimleri Nasıl Kapatılır?Instagram Canlı Yayın Bildirimleri Nasıl Kapatılır?

Tinder Instagram Entegrasyonu Tanıtım Videosu


PAYLAŞ