Türklerin Instagram Kullanımındaki Çılgın Rakamı Belli Oldu - Haberler - indir.com

Türklerin Instagram Kullanımındaki Çılgın Rakamı Belli Oldu

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 55 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-10 16:45:00
Editör : Onur Köse
Kategori : Donanım

Sosyal medya kullanımı her geçen gün hayatımızın bir parçası olmaya devam ederken son istatistikler bir hayli şaşırtmayı başarıyor. Baktığımız zaman fotoğraf paylaşımında en popüler olan mecra Instagram, bu noktada vazgeçilmez bir kullanım alışkanlığına sahip durumda. Son gelen yenilikler ve platform güncellemeleri ile beraber şirket kullanıcıları kendisine daha da çok bağlamayı başarıyor. Kullanıcı deneyiminin ön planda tutulduğu bu alanlarda Instagram diğer sosyal medya platformlarının önüne geçerek en fazla kullanılanlar arasında bulunuyor. Yapılan son istatistik ve rakamlara göre ise Instagram platformunu Türk kullanıcıları olarak çok daha öte seviyoruz.

Türkiye, Instagram’ı En Fazla Seven 5. Ülke

Instagram'da yanlış bilinen 4 şey!Instagram'da yanlış bilinen 4 şey!

Dünya genelinde aktif olarak 1 milyarı geçkin Instagram kullanıcısı bulunuyor. Ülkemiz ise sahip olduğu 37 milyonluk aktif Instagram kullanıcısıyla dünya genelinde beşinci sıraya yerleşmiş durumda. İstatistik ve medya takip kurumu olan Ajans Press tarafından sosyal medya sitesi Instagram’ın takipçi rakamlarına yönelik bazı araştırmalar yapıldı. Bu söz konusu araştırmaya göre Statista verileri ve medya içeriklere göre Türkiye’nin 37 milyonluk aktif kullanıcı Instagram sayısı ile en çok kullanan ülkeler arasında beşinci sıraya konumlandığı açıklandı. Bu durum tüm dünya ülkeleri olarak listelenirken bu noktada listenin zirvesinde 121 milyon aktif kullanıcısıyla ABD’yi görüyoruz.

ABD’yi  ise 71 milyonluk kullanıcı kitlesiyle Hindistan, 64 milyonluk kitle ile Brezilya ve 59 milyon ile ise Endonezya takip ediyor. En çok kullanılan diğer ülkelere baktığımızda ise Japonya, Rusya, Birleşik Krallık, İran ve Meksika isimlerini görüyoruz. Ayrıca sosyal medya hakkında basında yer alan haberlerde belli oldu. Buna göre 2018 yılı içerisinde 16 bin 158 adet Instagram haberi yapıldığı ifade ediliyor. Sosyal medya başlıklı ise 150 binden fazla haberin olduğu istatistiklerde bulunuyor.


İlgili uygulamalar
2018'in Instagram enleri belli oldu2018'in Instagram enleri belli oldu
Dünyanın en fazla Instagram kullanan ülkeleriDünyanın en fazla Instagram kullanan ülkeleri

PAYLAŞ