Sosyal medya dünyasının popüler isimlerinden Instagram’ın üzerinde çalışmalar yaptığı yeni bir gizlilik özelliği olduğu ortaya çıktı. Kodlarda ortaya çıkan bu özellik, kullanıcıların takipçi listesinin tamamını diğer kullanıcılardan saklayabilir. Söz konusu bu özelliğin ne zaman kullanıma sunulacağı şu an için bilinmiyor. 

Dünyanın en çok kullanılan sosyal medya platformlarından biri olarak adından söz ettiren Instagram için yeni bir özelliğin de yakın zamanda sunulacağı ortaya çıktı. Instagram ile ilgili olarak yapılan sızıntılara göre Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarılan söz konusu bu yeni özellik, kullanıcıların gizlilik seviyelerini bir miktar daha artıracak gibi gözüküyor. Öyle ki bu yeni özellik ile beraber kullanıcılar, takipçi listelerini sınırlandırabilecekler. Instagram kullanıcılarının bildiği üzere, takip edilen bir hesabın profil sayfası ziyaret edildiğinde, hesap sahibini takip eden kullanıcılar ile hesap sahibinin takip ettiği kişiler görülebilir. Henüz çalışma aşamasında olan bu özellik, tam olarak da bu noktada değerlendiriliyor. Özellik kullanılabilir olursa, kullanıcıların kimleri takip ettiğinin görüntülenmesine de kısıtlama getirilebilir. 

Instagram açılmama sorunu nasıl çözülür?

Şu an için sadece doğrulanmış hesaplar için sunulacak

 Alessandro Paluzzi tarafından ortaya çıkarılan bu yeni özellik, şu an için sadece doğrulanmış hesaplar tarafından kullanılabilecektir. Özelliği, Netflix’in resmi Instagram hesabını kullanarak örnekleyen Paluzzi’ye göre söz konusu bu özellik aktif hale getirildiğinde, doğrulanmış olan bir hesabın takipçi kısmına girildiğinde bir not ile karşılaşılacak. Bu notta ise, hesabın takip etmiş olduğu tüm kullanıcıların sadece hesap sahibi tarafından görüntüleneceğini dile getirdi. 

Samsung Galaxy A03s Türkiye’de de yerini aldı

Instagram, söz konusu yeni özelliği ile ilgili olarak herhangi bir açıklamada bulunmadı. Yani bu özelliğin bir gün kullanıcıların beğenisine sunulup sunulmayacağı da bilinen bir durum değildir. Bir diğer açıdan bakmak gerekirse, özelliğin kapsamının da tüm kullanıcılara sunulup sunulmayacağı da şu an için bilinmiyor. 

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir