Instagram’dan silinen fotoğrafları kurtarma işlemi, gönderme nihayet mümkün. Geçtiğimiz aylarda gelen özellik itibari ile Instagram’a silinen fotoğraflarınızı, videolarınızı ve gönderilerinizi kurtarabiliyorsunuz.

Instagram’ın gönderi geri getirilmesine imkan sağlayan Son Silinenler özelliği geldi. Bu özellik sayesinde silinen Instagram gönderilerini 30 gün içinde kurtarabilirsiniz.

iPhone’dan silinen fotoğraf geri nasıl getirilir?

Instagram, rekabeti ateşlemek ve kullanıcıları yenilikten daha fazla memnun etmek için çok kullanışlı bir özelliği daha benimsedi. Yeni Son Silinenler özelliği ile Instagram uygulamasında silinen gönderileri kurtarabileceksiniz. Bu sayede yanlışlıkla silinen bir fotoğraf veya video yüzünden bir bardak soğuk su içmek zorunda kalmayacaksınız.

Instagram’ın yeni özelliği, kaldırdığımız gönderilerin 30 gün boyunca Instagram sunucularında “izinimizle” saklanmasına izin veriyor. Yani kaldırdığımızı sandığımız görsel, Instagram’ın sunucularında kalmaya devam edecek. Son Silinenler özelliğinin geldiği yer burasıdır. Silinen gönderileri kendi sunucularında saklayan Instagram, silinen bu fotoğraf ve videoları 30 gün içinde kurtarmamıza olanak sağlayacak.

Instagram’da yeni silinen özelliği sadece silinen gönderilerimizi geri getirmemizi sağlamakla kalmıyor; aynı zamanda platformda yıllarca sürekli bir kullanım şeklini de değiştiriyor. Çünkü Instagram hesabınızdan bir fotoğraf, video veya hikayeyi kalıcı olarak silmek istiyorsanız artık kendinizi kanıtlamanız gerekiyor. Bu, bu hesabın bize ait olduğunu telefon numaranız veya e-posta adresinizle onaylamanız gerektiği anlamına gelir.

Bu onaydan sonra Instagram sunucularına kaydettiği gönderilerin kalıcı olarak silineceği söyleniyor.

Instagram silinen mesajları kurtarma nasıl kullanılır?

Silinen fotoğraf ve videolar için Instagram özelliğini kullanmak için aşağıdaki adımları izleyin:

  1. Instagram’ı açın.
  2. Hesap > Son Silinenler kısmına girin.
  3. Bu kısımda, 30 gün içerisinde silinen içeriklerinizi görebilir, dilerseniz geri getirebilirsiniz.

Ancak yukarıda söz ettiğimiz bu özelliğin sadece silinen gönderiler için olduğunjun altını çizmekte fayda var. Şirketin yayımladığı özellik hikayeler bölümünü kapsamıyor. Ama bir hikayeyi yeniden yüklemek için “Arşiv” kısmını ziyaret edebilirsiniz. Bazı durumlarda hikayeleri anlık akıştan silseniz bile arşivte tutulmaya devam edebiliyor. Bunun yanı sıra ” Son Silinenler” özelliği de sadece 30 günlük gönderiler için geçerli. Yani bir gönderiyi silmek yerine akışınızda olmasını istemediğiniz fotoğrafları arşivlemeniz sizin için daha faydalı olabilir.

Peki siz bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz?

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir