iPhone'dan silinen fotoğraf geri nasıl getirilir? - Haberler - indir.com

iPhone'dan silinen fotoğraf geri nasıl getirilir?

Tahmini Okuma Süresi : 2 ' 18 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-12-05 15:05:28
Editör : Furkan Arıcan
Kategori : Soru-Cevap

Şayet iPhone kullanan bir okurumuz iseniz ve cihazınızda bulunan fotoğraf silindiyse korkmayın. O fotoğrafları geri getirmenin yollarını sizler için sıralayacağım. Gelin haberin devamını birlikte okuyalım. Bakalım nasıl o fotoğraflar geri gelecek?

1- Yedekleme ile iPhone'da silinen fotoğraflarınızı geri getirmenin yolu

Gerek iOS olsun gerek Android işletim sistemleri olsun silinen verilerin geri getirilmesinin en iyi yöntemi esasında en başında önlem almak ve yedekleme yapmaktır. ICloud veya ITunes kullanarak cihazınızdan silinen fotoğrafları geri yüklemek oldukça kolay olacaktır. Hatta bu uygulamalar sayesinde olur da telefonunuzda kırılma, bozulma ya da çalınma durumlarında bile bu uygulama sayesinde fotoğraflarınıza geri ulaşabilirsiniz. 

iOS 12 Apple Cihazların Yüzde 75'ine EriştiiOS 12 Apple Cihazların Yüzde 75'ine Erişti

5G destekli iPhone'lar için, beklemek gerekecek

2- Recently Deleted (Son Silinenler) klasörü yöntemi

Silinen fotoğraflarınızı geri getirme konusunda oldukça etkili olan Son Silinen Klasörü, iOS 8 ile beraber geldi bu özellik. Bu klasörde son silinen fotoğraflarınız toplanıyor. Fakat bu klasörde son 30 günde silinen fotoğraflarınız yer almakta. Yani 1 ay dolduktan sonra buradan da otomatik olarak bı fotoğraf kalkıyor. Silinen fotoğraflarınıza bu klasör üzerinden ulaşarak tekrardan Camera Roll içerisine veya dilediğiniz klasörlerin içerisine yükleyebilirsiniz. Fakat size ufak bir hatırlatma yapmak istiyorum. Bu klasörde sizin tarafınızdan silinmiş fotoğraf yer alıyor. Eğer bir virüs ya da başka yolla o fotoğraflar silinmişse bu fotoğraflara burandan ulaşamazsınız. 

3- Yedekleme yapmadan fotoğraflar geri nasıl yüklenir?

Silinen fotoğrafları ücret ödemesi yapmadan kullandığınız yazılım ile geri getirme işlemi oldukça zor olacaktır. Bu sebepten dolayı yedekleme yapmadığınız fotoğraflara buradan ulaşmak size biraz pahalıya mal olabilir. Sebebi ise o tarz aplikasyonlar sizlerden ücret talep etmeden işlem yapmayacaktır. Aynı zamanda bu yazılımı kullanan kişiler sizin fotoğraflarınıza ulaştığı zaman dilediği gibi oynama yapabilmeye de yetkililer. Şayet bu işlemi yaptıracaksanız size tavsiyemiz bu işlem bitene kadar cihazınızı uçak modundan almamanız olacaktır. Şunu unutmayın ki dışarıdan müdahale edilemeyen her sistem daha basit bir şekilde kontrol altında tutulacaktır. 

 


iPhone Xs Max, Xs ve XR Apple Türkiye Fiyatları AçıklandıiPhone Xs Max, Xs ve XR Apple Türkiye Fiyatları Açıklandı
Apple Airpods 2'den beklenen haber geldiApple Airpods 2'den beklenen haber geldi
Xiaomi, giyilebilir teknoloji satışlarında Apple'ı geçtiXiaomi, giyilebilir teknoloji satışlarında Apple'ı geçti

PAYLAŞ