Meta’nın üç aylık geliri, şirket tarihinde ilk kez 2022’nin ikinci çeyreğinde düşmesi şirketi harekete geçirdi. Şirket, bu değişikliği gerçekleştirmek için yatırımcıların yüzünü güldürmek istiyor. Bu hedef doğrultusunda Instagram’dan para kazanmak isteyen şirket, uygulamanın Keşfet bölümünde de kullanıcıların profillerinde reklam gösterecek. İşte detaylar;

Instagram tasarımı mağaza ve bildirim odaklı değişiyor

Reklamlar artık Keşfet bölümünde kullanıcıların karşısına çıkacak. Bunun yanı sıra profil reklamları için testlerin devam ettiği bildirildi. Şirket, seçilen içerik oluşturuculara profillerinde görüntülenen reklamlardan elde edilen gelirden bir pay vermeyi planlıyor.

Instagram reklamları artıyor

Meta’nın sosyal medya uygulamaları için duyurduğu güncellemelerden bazıları Instagram’ı etkileyecek türden. Örneğin şirket, gerçeğe dayalı reklamcılığı hem kaynakta hem de haberlerde test edecek. Meta, bu sayede bir mobilyanın evde nasıl görüneceğini veya arabayı iyi tanımanın mümkün olduğunu söylüyor.

Meta, Reels için yeni bir formatı test ediyor. Bunlar, son 4-10 saniye içinde Reels videosundan sonra görünen atlanabilir reklamları içerir. Reklam sona erdiğinde ise bir sonraki Reels videosu oynatılacaktır. Görsel atlıkarınca reklamlarıyla denemeler yapan Meta, Reels reklamları için ücretsiz bir müzik kitaplığı sürümü de sunuyor.

Göreceğiniz reklam sayısı kullanıcıdan kullanıcıya değişecek gibi görünüyor. Gördüğünüz reklam sayısı değişmeyebilir, ancak farklı yerlerde reklamlar göreceksiniz. Instagram tarafından Engadget sitesine gönderilen açıklamada, görüntülenecek reklam sayısının kişilerin kullanımına göre değişeceği ve kullanıcının tepkisinin analiz edileceği de söylendi.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir