Instagram’da mağaza için tasarımda yapılan değişiklikler yeniden değişiyor. Uygulamada bildirimler sekmesi, eski yerine taşınacak. İşte detaylar.

Instagram’da tasarım değişikliği gündemde. Uygulama mağazasında tasarımı sürekli değiştiren Instagram’da en son mağaza ve bildirimler üzerinden ciddi bir değişiklik yapılmıştı. Şimdi ise bir anlamda bu değişiklikler geri alınacak. Bildirimleri eski yerine alan Instagram, böylece kullanıcı alışkanlıklarını da geriye getirecek.

Instagram hikaye süresi yükseltildi

Instagram tasarımı değişiyor

Instagram’ın özüne dönüşü olarak da değerlendirilen bu yenilik, test sürecine de başlamış durumda. Alt çubukta yer alan mağaza simgesini kaldıracak olan Instagram, bunun yerine bildirimleri ekleyecek. Böylece alt çubuk odaklı yapılacak yeniliklerde kullanıcılar bildirimlere daha hızlı ulaşabilecek.

Konuyla ilgili ilk açıklama Meta sözcüsü Anne Yeh’ten geldi. Yeni tasarım değişikliğinin test edildiğini açıklayan Anne Yeh, kısa süre içerisinde değişikliğin tüm kullanıcılara sunulacağını açıkladı. Bu kapsamda 2018 yılında yapılan bildirimler mağaza değişikliği 2022 itibariyle geriye getirilmiş olacak.

Mağaza uygulamanda çıkabilir

Instagram için dikkat çeken bir diğer detay ise mağaza özelliği. Öyle ki 2023 yılına kadarki süreçte Instagram’daki mağaza bölümünün uygulamadan tamamen çıkarılacağı öne sürülüyor. Resmi olarak açıklanmamış olsa da güvenirli kaynaklarda yer alan bu gelişmeler, Instagram’daki satışların Facebook’ taşınabileceğini gösteriyor.

iOS için Instagram indir

Android için Instagram indir

Arda Editör

Yazar, 10 yılı aşkın süredir editör ve içerik yazarı olarak çalışmaktadır.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir