Günümüzün en çok tercih edilen sosyal medya uygulaması olan Instagram, her geçen gün yenilenerek kullanıcılarına yeni özellikler sunuyor. 2010 senesinde pazara giriş yapan uygulama 2012 senesinde Facebook tarafından satın alınmıştı. Bu sayede daha hızlı büyüyen ve daha hızlı gelişen platform, sahip olduğu özellikler sayesinde rakiplerinden her zaman bir adım önde olmayı da başardı. Diğer uygulamalardan esinlendiği özellikleri güncelleyerek kullanıcılarına sunan Instagram, aslında kullanıcıların aradığı her şeyin tek bir elden olmasını sağlıyor demek de yanlış olmaz.

Snapchat’le rekabet edebilmek için hikaye özelliğini ekleyen platformun ilerleyen dönemlerde TikTok uygulamasına benzer özelliklere kavuşacağı da söyleniyor. Ancak şimdilik Instagram’dan bu yönde resmi bir açıklama gelmiş değil.

“Hikayeler” özelliği aktif kullanıcı sağlıyor

instagram hikaye indirme nasil yapilir 1 1568723179

Günümüzde Instagram’ın popülerliğini korumasında ki en büyük etkilerden birinin “Hikayeler” özelliği olduğunu da yadsıyamayız. Kullanıcıların profillerinde sadece 24 saat görüntülenen “Hikayeler” sık fotoğraf paylaşımı yapmak istemeyen ya da yapmayan kullanıcıların da platform içerisinde daha aktif olmasında büyük bir etken. Hem fotoğraf, hem de videolardan oluşabilen “Hikayeler”i özel efektlerle daha da çekici bir hale getiren platform bu konuda büyük bir başarıya sahip.

Birçok kullanıcı tarafından beğeniyle kullanılan “Hikayeler” özelliği zaman içerisinde oldukça gelişti. Her kullanıcı kendi hikayesini arşivinden istediği zaman görüntüleyebileceği gibi, aynı hikayeyi yeniden paylaşabiliyor. Bunun yanı sıra telefona indirerek istedikleri zaman yeniden de paylaşabiliyor. Kullanıcıların kendi Instagram hikayelerini ve fotoğraflarını bilgisayarlarına ya da telefonlarına indirebilecekleri birçok yöntem bulunmakta.

Instagram Hikayeler’e GIF’ler ve Tam Boyutlu Paylaşım Özelliği Geliyor

Ancak kullanıcılar bir başkasının hikayesini indirmek istediğinde bu noktada bir çıkmaza giriyor. Zaman zaman herkesin başına gelmiştir bir başka profilde gördüğünüz bir hikaye ya da posttaki manzara ya da gezi fotoğrafları çok hoşunuza gider. Fotoğrafı indirmek istediğinizde ise ekran görüntüsü alıp sonradan kırpmanız gerekir ki buda fotoğrafın çözünürlüğünde çok fazla bozulmaya neden olur. Instagram gizlilik ilkeleri nedeniyle kullanıcıların fotoğraflarını başkalarının direkt olarak indirmesine izin vermiyor.

Instagram’da başkasının hikayesi nasıl indirilir?

instagram hikaye indirme nasil yapilir 2 1568723198

Instagram hikayelerine Portre Modu!

Stroies Watch adı verilen web sitesi ise size Instagram’da kendi hikayelerinizi ya da başka profillerde gördüğünüz hikayelerini telefonunuza veya bilgisayarınıza indirebilme imkanı tanıyor. Diğer üçüncü parti uygulamaları da devre dışı bırakan Stories Watch aynı zamanda fotoğraf ve video düzenleme yeteneklerine de sahip. Kendi hikayenizin efektini değiştirmek ya da kırpmak istediğinizde size yardımcı olacak Stroies Watch, Instagram fotoğrafları için birden fazla uygulama kullanma derdine de büyük bir çözüm.

Bunun yanı sıra uygulamanın en önemli özelliği de sizden Instagram şifrenizi talep etmemesi. Bu uygulamanın hacklenmesi durumunda bile kişisel verileriniz tamamen güvende anlamına gelmekte. Gelelim farklı profillerden nasıl story indireceğiniz konusuna;

instagram hikaye indirme nasil yapilir 3 1568723205
  • Öncelikle storieswatch.com’a giriş yapmalısınız.
  • Başka bir hesabın hikayesini telefonunuza ya da bilgisayarınıza indirebilmeniz için, karşı tarafın profilinin herkese açık olması gerekmekte.
  • Sonrasında ise yapmanız gereken telefon ya da bilgisayarınızdan Stories Watch’ın internet sitesine girmek.
  • Siteye girdikten sonra karşınıza bir araç çubuğu gelecek. Bu çubuğa hikayesini indirmek istediğiniz kullanıcının adını yazarak profilini bulmanız gerekiyor.
  • Profili bulduktan sonra kişinin son 24 saat içerisinde paylaştığı hikayeleri açtığınızda karşınıza sağ alt köşede “Dowloand” seçeneği gelecek. Bu seçeneğe tıklayarak dilediğiniz hikayeyi rahatça indirebilirsiniz. İşte Instagram’dan kendi hikayelerinizi ve takip ettiğiniz kullanıcıların hikayelerini indirmek bu kadar kolay.

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir