Instagram hikayelerine Portre Modu! - Haberler - indir.com

Instagram hikayelerine Portre Modu!

Tahmini Okuma Süresi : 1 ' 33 ''   Yayınlanma Zamanı : 2018-03-06 19:00:00
Editör : Nazlıhan Kılıç
Kategori : Donanım

Geçtiğimiz günlerde sesli ve görüntülü görüşme desteği ile karşımıza çıkan instagram, yeni bir güncelleme duyurusunu yaptı. Akıllı telefonlarda son zamanlarda en çok aranan kamera özelliklerinden olan Portre'yi hikâyeler sekmesine ekleyebilir.

Facebook Instagram'ı geliştirmeye ve yenilemeye devam ediyor. En büyük rakibi olan Snapchat'i çoktan alt etmeyi başardı. açıklanan yeni rakamlara göre; Snapchat'in aktif kullanıcı sayısı, ınstagram hikayeler kullanıcı sayısından bile az. Bu durumda Instagram'ı zirveye taşımaya yetiyo.

Sevilen Instagram Hikayeleri, dikey boyutlandırılmış fotoğrafların kullanımına el veriyor. Bu nedenle Portre Modu ile uyumlu bir şekilde çalışması çok zor görünüyor. Geçtiğimiz günlerde uygulamanın Android versiyonu için düzenlenen son çekirdek dosyasını (.apk) ayrıştıran yazılımcılar, ortaya çıkan binlerce dosya arasında farklı bir yazılım dosyası ile karşılaştılar. "portrait_shutter_icon.png" başlıklı simgenin, henüz kullanıma geçmemiş, fakat yakın bir zamanda piyasaya çıkması beklenen bir uygulama için olduğu düşünüldü.

Instagram kamerasına eklenen her yeni özellik cep telefonlarımızda yer alan kamerayı devre dışı bırakıyor. Bu durum Instagram'ın yalnızca fotoğraf paylaşma platformu değil, aynı zamanda çok iyi bir kamera uygulaması olmaya çalıştığını gösteriyor. Çıkması beklenen Portre modunun ne zaman geleceği ise kesin olarak bilinmiyor. Muhtemel olarak şuan beta sürecinde olan bir özellik. Kullanıcılar çıkma ihtimalini dahi büyük bir sevinçle karşıları. En kısa zamanda dikey kamera duruşuna optimize edilip çıkması bekleniyor.





PAYLAŞ