Instagram üzerinde dün sabah saatlerinde başlayan ve gün içerisinde de bazı kullanıcılar için devam eden sorun, gün içerisinde tüm internete yayılmaya başladı. Peki Instagram düzeldi mi?

Pek çok hizmet için önemli bir noktada yer alan Amazon Web Services içerisinde gün içerisinde yüzlerce şikayet yer aldı. Şikayetler sadece burada değil aynı zamanda diğer platformlarda da devam etti. Uzun süre sorunlar ardından Instagram, bu sorunların çözüldüğünü duyurdu. Her gün milyonlarca kişi tarafından kullanılan Instagram ve benzeri platformlar, zaman zaman çeşitli nedenlerden dolayı teknik sorunlar yaşatabiliyor. Son günlerde Instagram’da kullanıcıları mağdur eden bir sorun meydana geldi. Gün içerisinde devam eden sorunlar, beraberinde şikayetleri getirdi ve Instagram soruna el atti. 

Instagram düzeldi mi?

instagram milyonlarin magdur oldugu hatayi duzeltti

“Bu hatayı şimdi çözdük – dünyanın farklı yerlerindeki insanların hesaplarına erişim sorunları yaşamasına neden oluyordu ve bazılarının takipçi sayısında geçici bir değişikliğe neden oluyordu. Üzgünüz!”

Neler yaşandı?

DownDetector üzerinden küresel olarak durum incelendiğinde özellikle Amazon Web Services’ta de sorunlar yaşanmaya başladı. Sorunun tam olarak Amazon Web Services kaynaklı olup olmadığı bilinmezken, şu hizmetlerde sorunlar yaşandı:

  • Google
  • ABD merkezli operatörler (AT&T, Verizon, T-Mobile)
  • Microsoft servisleri
  • Facebook
  • Blizzard Entertainment

Kısa bir zaman alsa da pek çok hizmeti etkileyen ve Amazon Web Services kaynaklı olduğu düşünülen sorunların tamamı çözüldü. Instagram konuyla ilgili Twitter üzerinden şu açıklamayı yaptı:Instagram, Twitter’dan yaptığı açıklamada

Bazılarınızın Instagram hesabınıza erişim sorunları yaşadığının farkındayız. İnceliyoruz ve verdiğimiz rahatsızlıktan dolayı özür dileriz.” ifadelerine yer verdi. Sorunun ne zaman çözüme kavuşacağı bilinmiyor.

Moto Watch 200 daire ve dikdörtgen tasarımla gelecek

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir