Yabancı dil öğrenmek ve İngilizce geliştirmenin en zorlu noktalarından birisi kelime öğrenmek oluyor. Yabancı dile hakimiyet olsa bile kelime haznesinin genişliği oldukça önem taşıyor. Bu durum için ise kelime haznenizi geliştirebileceğiniz kullanışlı İngilizce kelime öğrenme uygulamaları bulunuyor. Bizde sizlere bu içeriğimizde İngilizce kelime öğrenmek için tercih edebileceğiniz mobil uygulamalara göz atacağız. İngilizce ve yabancı dil bilmek gibi durumlar özellikle iş başvuruları gibi noktalarda işe yarıyor. İkinci bir dil bilmek günlük hayatta pek bir işleve sahip olmasa da, resmi kurumlarda oldukça önem arz ediyor. İngilizce kelimeleri pratik bir şekilde öğrenebilmek için akıllı telefonlarınızda kullanabileceğiniz en başarılı ve etkili İngilizce kelime öğrenme uygulamaları neler gelin bakalım.

Bu uygulamalar sayesinde kelime dağarcığınızı genişletebilir ve bu geniş kelime hazneniz ile dil öğrenmenizde daha kolay olacaktır. İngilizce kelime öğrenme uygulamaları listemize aşağıdan ulaşabilirsiniz.

İngilizce kelime öğrenebileceğiniz en iyi mobil uygulamalar 2020

  • Tureng Kelime Defteri,
  • Simpler,
  • İngilizceyi Resimlerle Öğren,
  • WordUp Vocabulary,
  • GRE Vocabulary Builder,
  • 6000 Kelime
  • Duolingo

Tureng Kelime Defteri

Listemizin ilk uygulaması olan Tureng, mağazada 100 binden fazla indirilme sayısı ile dikkat çekiyor. Geniş bir kelime havuzuna sahip olan bu uygulamayı bir Türkçe – İngilizce sözlük olarak da görebilirsiniz. İngilizce kelimelerin anlamlarını en detaylı şekilde görebileceğiniz Tureng uygulamasını tercih edebilirsiniz.

iOS için Tureng indir

Android için Tureng indir

Simpler

1 milyondan fazla indirilme sayısı ile dikkat çeken Simpler, İngilizce kelime öğretmek için videolar ve resimler ile örnekler gösteriyor. Diğer yandan İngilizce kelimelerin okunuşu, cümle kurma ve fiiler üzerine de geniş anlamlara uygulama içerisinden erişebilirsiniz. Kelime öğrenmek ile beraber İngilizce öğrenmek için de bu uygulamayı tercih edebilirsiniz.

iOS için 

İngilizceyi Resimlerle Öğren

Uygulama mağazasında 1 milyondan fazla indirilmeye sahip olan bu uygulamada İngilizce kelimeleri görseller ile eşleştirme sistemi bulunuyor. Bu sayede kelimelerin akılda kalıcılığı ile görsel hafızanıza bağlı olarak kelime öğrenimi de hızlanmış oluyor. Tüm kelimeler için görsel bulunan uygulamada ekstra olarak İngilizce kelimelerin okunuşu da kartların içerisinde yer alıyor.

WordUp Vocabulary

Google Play Store’da 4.8 puan ve 1 milyon indirmeye sahip olan bu uygulama ile gramer gibi detaylardan uzak sadece kelime bazlı bir öğrenim hedefliyor. Uygulama ile kelime örnekleri diziler, şarkılar ve görüntüler ile veriliyor. Diğer yandan yeni öğrenmiş olduğunuz yeni kelimeleri cümle içerisinde kullanımın da görüyorsunuz. Ayrıca kelimelerin Türkçe anlamları da örnekler ile gösteriliyor.

GRE Vocabulary Builder

ing5 1583581658

Mağazada 5 milyondan fazla indirilmeye sahip olan bu uygulamada tamamen İngilizce kelime öğrenmeye yönelik geliştirildiğini belirtelim. İngilizce kelimeler basit, orta ve ileri seviye olarak kategoriler halinde ayrılmış durumda. Uygulamayı indiren kullanıcılar ayrıca ücretsiz olarak GRE, SAT ve TOEFL testlerine de ulaşabiliyorlar.

iOS için Vocabulary Builder indir

Android için Vocabulary Builder indir

6000 Kelime

Kategori sistemine sahip olan bu uygulamada ilgi alanı veya sektöre yönelik kelimeleri seçebilir ve daha hızlı öğrenebilirsiniz. 140 alt kategoriye sahip 6000 kelimeye sahip uygulama İngilizce kelime öğrenme uygulamaları arasında popülerlerden birisi diyebiliriz. Uygulamanın internet ihtiyacının olmadığını belirtelim.

Android için 6000 Kelime indir

Cevap Yaz

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir